середа, 04 грудня 2019 07:35

"Топаз, дай команду" програв важливий суд

"Топаз, дай команду" програв важливий суд
Ігнат Кромской. Фото: РБК

Верховний Суд відмовився задовольнити касаційні скарги адвокатів антимайдановца Ігната Кромского з позивним "Топаз". Вони залишили без змін вироки суду першої інстанції та апеляційного суду від 2018 року.

Вчора, 3 грудня 2019 року, судді Другої судової палати Касаційного кримінального суду залишила без задоволення касаційні скарги захисників Гната Кромского на вирок Київського районного суду Харкова від 30 січня 2018 року та ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 12 липня 2018 року", - повідомляє "Судова влада України".

З цими судовими рішеннями Кромской був визнаний винним у злочинах за статтями "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", "масові заворушення" та "незаконне заволодіння транспортним засобом" Кримінального кодексу України. Йому дали 8 років в'язниці з конфіскацією всього належного йому майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реваншу антимайданівських сил не буде – Максим Розумний

У лютому-березня 2014 року Кромской брав активну участь у проросійських масових заходах в Харкові, під час яких він відкрито і публічно не визнавав центральні органи влади України і бажав відділення Харківської області від України. В інтерв'ю одному з російських телеканалів закликав президента Російської Федерації до введення російських військ на територію України.

Харків'янин Ігнат Кромський був членом охорони "Антимайдану" в Маріїнському парку в Києві. Став відомий за позивним " Топаз "після появи в інтернеті відео, знятого в таборі"Антимайдану". Також він брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА 1 березня 2014 року, був активним учасником масових заворушеннях навесні 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «"Топаз, дай команду" програв важливий суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути