Ексклюзиви
понеділок, 15 травня 2023 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР сказали, скільки військ Росія зосередила на півдні

У ГУР сказали, скільки військ Росія зосередила на півдні
На окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей зараз приблизно 152 тис. особового складу РФ. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Росія зосередила на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей до 152 тис. особового складу.

Усі вони готуються до оборони, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк, передає "РБК-Україна".

"Зараз ми не фіксуємо жодного відводу військ РФ ні в Запорізькій, ні в Херсонській областях. Є певний рух: щось вони вивозять, когось евакуюють, щось намагаються вкрасти, але реального відводу бойових підрозділів ми не бачимо. Наприклад, Енергодар – вони звідти не відходять, але вивозять усе, що можуть забрати: автомобілі, обладнання з лікарень. Вони чітко усвідомлюють, що там будуть бойові дії", – ідеться у повідомленні.

Росіяни в окупованій частині Запорізької області готуються до оборони. Ворог посилює старі укріплення та будує нові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог накрив вогнем Херсон і область: є жертви (фото 18+)

"Противник розуміє, що сил для якихось активних наступальних дій уже зовсім не залишилося. Єдине завдання, яке перед ним стоїть – утримання тих позицій, які є зараз. Про якийсь подальший наступ мова вже абсолютно не йде. На окупованій частині Херсонщини ми спостерігаємо такі ж процеси. Особовий склад там залишається. Вони будуть оборонятися, вони будують там оборонні споруди", – сказав Черняк.

Він додав, що це видно навіть на прикладі заяви речника Кремля Дмитра Пєскова, який нещодавно сказав, що росіяни там нібито не ведуть війну. І це меседж, який вже поширюється як серед російської пропаганди, так і серед їхніх військ.

Розпочалася 446-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Авіація Сил оборони учора завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також нашими захисниками збито два ворожих розвідувальних безпілотники типу "Орлан-10" та знищено російський дрон Supercam.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР сказали, скільки військ Росія зосередила на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути