четвер, 17 березня 2011 17:51

У готелях Івано-Франківщини клієнтів розважають вовками і ведмедями

У готельно-розважальних комплексах "Байка" та "Легенда Карпат" у Косові на Івано-Франківщині як розвагу для туристів у неволі утримують бурих ведмедів, вовків, лисицю, єнота та птахів.

Про це повідомили у Національному екологічному центрі України.

"Ситуація з утриманням диких тварин у неволі набуває в Україні катастрофічних масштабів. Системно порушується природоохоронне законодавство. Ми вимагаємо негайного вилучення тварин і перевезення їх у кращі умови утримання", - наголосила представник молодіжного відділення НЕЦУ Катерина Полянська.

"Маючи дуже недосконалі українські закони, які регулюють охорону тварин, приватні та комерційні установи намагаються навіть їх порушувати, - сказала представник НЕЦУ Наталя Вишневська. - І прокуратура, і Держекоінспекція мали і мають всі підстави для вилучення цих тварин. Крім того, постає важливе правове питання: яким чином червонокнижні та мисливські тварини потрапили до цих "зоокуточків"?

Національний екологічний центр України звернувся до прокуратури Косівського району Івано-Франківської області і отримав відповідь, що ще на початку грудня Державна екологічна служба в Івано-Франківській області побувала на місці з перевіркою та встановила, що дозволу на утримання червонокнижного виду бурого ведмедя в неволі в ГРК "Байка" немає. Документи, які б засвідчували набуття права власності на інших диких тварин – бурого ведмедя, двох вовків, лисиці у готелях також відсутні.

Крім цього, НЕЦУ закликає уряд України якомога швидше заборонити вилучення диких тварин з природного середовища з комерційною метою, припинити діяльність усіх пересувних зоопарків та цирків, створених до 2007 року, вдосконалити законодавство України у галузі захисту тварин, карати державні органи влади, які не виконують своїх обов'язків.

У НЕЦ стверджують, що утримання цих тварин у неволі у таких умовах є порушенням природоохоронного законодавства.

Зараз ви читаєте новину «У готелях Івано-Франківщини клієнтів розважають вовками і ведмедями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути