Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2009 10:45

У Франції почалася вакцинація від грипу A/H1N1

У Франції почалася вакцинація від грипу A/H1N1
Вакцинація від грипу A/H1N1 стартувала у вівторок у Франції для медичних працівників, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на міністерство охорони здоров"я.

За словами вірусологів, вакцинація медичних працівників в даний час є ключовою метою.

"Коли епідемія досягне свого піку, якщо не буде лікарів (у випадку, якщо вони також захворіють небезпечним вірусом), хворі будуть вмирати", - сказали вірусологи агентству.

За даними міністерства охорони здоров"я Франції, прищеплювати інші групи населення почнуть після канікул з нагоди Дня всіх святих (щорічно святкується у Франції 1 листопада).

Наприкінці вересня національна асоціація лікарів-терапевтів підтвердила, що в континентальній Франції почалася епідемія - за два тижні до лікарів звернулися 265 тисяч осіб із симптомами грипу. За даними національного інституту санітарного нагляду, серед виявлених захворювань лідирує новий вірус грипу.

Франція отримала першу партію вакцини проти "свинячого грипу" 27 серпня.

У Франції поширюється грип A/H1N1 найшвидше в Європі

Першими будуть прищеплювати співробітників реанімації, пологових та педіатричних відділень. Потім щеплення отримають інші медики і співробітники лікувальних установ, які доглядають за хворими.

Після цього прищеплять вагітних жінок і людей, що перебувають у контакті з немовлятами, фахівців по роботі з маленькими дітьми та дітей від шести до 23 місяців з факторами ризику.

Потім щеплення зроблять іншим групам населення, а в останню чергу будуть прищеплювати повнолітніх французів без факторів ризику.

Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) оголосила, що у Франції зафіксовано найшвидше в Європі поширення грипу A/H1N1. За даними інституту санітарного нагляду, по всій країні підтверджено більше 240 випадків групових захворювань новим вірусом.

З початку епідемії в континентальній Франції померли шість хворих A/H1N1, у Французькій Гвіані і на острові Мартініка - по одному, на острові Реюньйон і в Полінезії - по шість людей, а в Новій Каледонії - дев"ять.

Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) оголосила, що у Франції зафіксовано найшвидше в Європі поширення грипу A/H1N1. За даними інституту санітарного нагляду, по всій країні підтверджено більше 240 випадків групових захворювань новим вірусом.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Франції почалася вакцинація від грипу A/H1N1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути