вівторок, 13 жовтня 2009 20:08

Росія офіційно зареєструвала дві вакцини проти свинячого грипу

Росія офіційно зареєструвала дві вакцини проти свинячого грипу

У Федеральній службі з нагляду у сфері охорони здоров"я і соціального розвитку РФ (Росздоровнагляд), відповідно до чинного законодавства, 13 жовтня 2009г. офіційно зареєстровані вакцини проти грипу А (H1N1).

Йдеться про вакцини виробництва ФДУП "НВО "Мікроген": "Інфлювір", вакцина грипозна жива моновалентна, і "Пандефлю", вакцина грипозна інактивована субодинична адсорбована моновалентна. Як йдеться в повідомленні прес-служби відомства, дані препарати тепер можуть бути використані для імунізації дорослого населення Росії, що відкриває принципово нові можливості в боротьбі з грипом А (H1N1).

Як наголошується в повідомленні, у зв"язку з соціальною значущістю вказаних препаратів реєстрація проводилася за спеціальною процедурою. Дані, отримані в результаті клінічних досліджень на дорослих, свідчать про хорошу переносимість, високий рівень безпеки і відсутність реактогенності обох вакцин. Росздоровнаглядом виданий дозвіл на проведення клінічних досліджень на дітях.

У виробництві вакцин використовувався штам А/California/7/2009(H1N1), рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров"я (ВООЗ) в якості потенційного кандидату нової протигрипозної вакцини A (H1N1), і А/17/Каліфорнія/2009/38, розроблений російськими ученими на базі еталонного вірусу.

Крім того, 16 жовтня 2009г. на експертній нараді Росздоровнагляду будуть розглянуті матеріали доклінічних і клінічних досліджень пандемічних вакцин фармацевтичної компанії "Петровакс", повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Росія офіційно зареєструвала дві вакцини проти свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути