четвер, 08 жовтня 2009 08:56

У США почали робити масові щеплення від грипу A/H1N1

У США почали робити масові щеплення від грипу A/H1N1

Масова імунізація проти вірусу A/H1N1, відомого також як свинячий грип, почалася в США. Президент Барак Обама рекомендував всім співгромадянам обов"язково зробити собі щеплення від грипу А/H1N1. Він провів нараду в Білому домі, присвячену підготовці федерального уряду до відбиття нового спалаху даного різновиду грипу. Опитування показують, що приблизно третина громадян США мають намір зробити собі ці щеплення.

У Нью-Йорку кампанія стартувала в дитячому госпіталі Монтефіоре. Перші 68 тисяч доз вакцини у вигляді аерозолів надійшли в усі п"ять районів мегаполісу. А всього в жовтні-січні в медичну мережу щомісячно буде надходити по 2 мільйони доз, повідомила влада Нью-Йорка.

Уряд міста, яке розгорнуло агітацію на користь імунізації, запевняє жителів, що препарату вистачить на всіх, але першими будуть щепити дітей, а також працівників охорони здоров"я та освіти, передає РІА "Новости".

Тим часом багато батьків в США всерйоз побоюються робити своїм дітям щеплення від нового грипу. Майже дві третини з них хочуть або почекати з візитом в медкабінет, або зовсім уникнути його. Про це свідчить опитування, опублікований журналом Consumer Reports. У дослідженні взяли участь 1502 дорослих американця. Половина з них має намір почекати зі щепленням, перш за все тому, що у них поки немає упевненості в новій вакцині. З цієї ж причини ще 14% респондентів повністю виключають можливість вакцинації своїх чад. На тлі цих цифр досить скромно виглядають 35% батьків, які вважають щеплення за благо.

Тим часом клінічні випробування показали, що вже перше щеплення дає помітний позитивний ефект. Волонтерам були зроблені два щеплення з різницею в 21 день.

У кінці серпня члени президентської ради з науки і технологій оприлюднили такий прогноз: до половини всього населення країни - тобто близько 150 млн людей - можуть бути інфіковані майбутньої зими. У лікарні можуть потрапити до 1,8 млн американців. Померти - до 90 тис. чол. Для порівняння: від звичайного сезонного грипу в США щорічно вмирають близько 36 тисяч чоловік. До теперішнього часу в Америці від нового вірусу померли близько 500 осіб.

Черговий спалах цього інфекційного захворювання США очікують у жовтні. За даними федерального уряду, на 3 жовтня кількість госпіталізованих з підозрою на свинячий грип вже досягла 3 тисяч 336 осіб проти 76 на 1 вересня.

Всесвітня організація охорони здоров"я 11 червня вперше більш ніж за 40 років офіційно оголосила про введення шостого, максимального рівня загрози пандемії у зв"язку зі стрімким розповсюдженням по світу грипу A/H1N1.

За матеріалом: NEWS.Ru

Зараз ви читаєте новину «У США почали робити масові щеплення від грипу A/H1N1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути