субота, 04 червня 2016 19:20

У Європі розпочалася кампанія на підтримку безвізового режиму для України і Грузії

У Європі розпочалася кампанія на підтримку безвізового режиму для України і Грузії

У Брюсселі пройшла маніфестація на підтримку якнайшвидшого рішення Євросоюзу скасувати візові вимоги для українських та грузинських громадян.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зазначається, що у суботу у Європейському кварталі бельгійської столиці перед будівлями керівних інституцій ЄС відбулася акція (у рамках кампанії #visafree), організована активістами Форуму громадянського суспільства "Східного партнерства".

"Безвізовий режим для України та Грузії повинен бути запроваджений, адже усі технічні критерії вже виконані. Ці країни не несуть жодної загрози для ЄС у проблемі міграційної кризи", - наголосили організатори акції.

Учасники Форуму громадянського суспільства підкреслили, що Європарламент і Рада ЄС, незважаючи на намір деяких країн-членів перенести це рішення через кризу біженців, не повинні зволікати із скасуванням візових вимог для українців та грузинів.

"Нині настав час для виявлення солідарності ЄС з Україною та Грузією через скасування візових вимог. В іншому випадку буде підірваний рівень довіри в українському і грузинському суспільствах до Євросоюзу, що матиме негативний вплив на проведення подальших важливих реформ", - зазначили громадські активісти від України та Грузії у "Східному партнерстві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми отримаємо безвізовий режим

Як повідомлялось раніше, дискусія з українського питання пройшла 26 травня в Європейському парламенті, де профільний комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ провів попередні слухання з питання введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Доповідачем із зазначеного питання призначено болгарського депутата Марію Габріел.

Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ розгляне питання введення безвізового режиму між Україною та ЄС на своєму засіданні 10 червня.

Зараз ви читаєте новину «У Європі розпочалася кампанія на підтримку безвізового режиму для України і Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути