Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2008 11:56

У Естонії людиною року став посол у Росії

Провідна естонська газета Postimees назвала "людиною 2007 року" посла Естонії в Росії Марину Кальюранд.

"Завдяки роз"яснювальній роботі Марини Кальюранд після перенесення в Таллінні Бронзового солдата Естонія вийшла переможцем в дипломатичній війні", - пише видання.

Масові заворушення спалахнули в Естонії 26-28 квітня, після того як уряд вирішив почати розкопки поховання радянських воїнів у пам"ятника Воїнові-визволителеві на пагорбі Тинісмяги і перенести монумент із центру міста. Під час зіткнень ножове поранення в груди отримав громадянин Росії 20-річний Дмитро Ганін, який пізніше помер в лікарні. У шпиталь був доставлений такожі його товариш Олег. Всього поліцією було затримано більше тисячі чоловік, десятки поранені.

"Кальюранд під час заворушень знаходилася в Москві фактично в блокаді й піддавалася атакам пікетуючих естонське посольство представників російських молодіжних організацій", - відзначає газета.

"Вона могла б залишити будівлю, але естонське посольство в Москві залишилося місцем, де продовжувалася робота співробітників і посла, який, незважаючи на хуліганські витівки, проводив прес-конференції і давав інтерв"ю, роз"яснюючи позицію Естонії та відбиваючи брехливі випади", - пише видання.

Газета визначила людину року вже в 11-й раз. Цього звання удостоюються визначні особи, діяльність яких за рік була найбільш помітна і позитивно вплинула на ситуацію в суспільстві. Марина Кальюранд стала першою жінкою, яка удостоїлася цього звання, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Естонії людиною року став посол у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути