Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 10:36

У Єкатеринбурзі зафіксували паранормальне явище (ФОТО)

У ніч з 6 на 7 листопада на дитячому майданчику одного з дворів з"явився колоподібний візерунок. Від чітко вираженого центру у вигляді круга діаметром близько 50 сантиметрів розходилися численні кільця правильної діаметральної форми. Інтервал між ними складав приблизно 10-15 сантиметрів, а діаметр усього візерунку - близько 30 метрів. Всі концентричні кола, що складаються зі світлих снігових смуг, що чергуються, і темних смуг грунту, що виднівся з-під снігу в місцях проталин, по своїй структурі і розмірам були майже однакові.

"Кола розташовані за декілька метрів від житлового будинку, на дитячому майданчику із залізними гойдалками і драбинками, - розповів уфолог, керівник Моніторингової Станції Уральською Аномалістіки "УРАН" Дмитро Волобуєв. - Це насторожує, оскільки снігові кільця завжди утворюються не де-небудь, а обов"язково на дитячих ігрових майданчиках - у всіх містах, де були зафіксовані такі випадки, навіть в країнах СНД. У наявності якась закономірність".

При аналізі аномального явища уфологи прийшли до єдиної думки, що кола не були кимось навмисно зроблені.

"Дуже трудомістка і безглузда праця, плюс відсутність слідів від черевиків на снігу. На діяльність завихрень потоків повітря (мікроторнадо) теж несхоже, оскільки кола  відносно рівні по краях і не спіральними. Крім того, вони утворилися при температурі 10 градусів нижче нуля, коли сніг був рихлим і летючим", - відзначає Дмитро Волобуєв.

Тут було майже миттєве могутнє теплове прогрівання сніжного покрову з висоти. Яким могло бути джерело тепла - незрозуміло.

"Причетність НЛО виключати не можна. Можна припустити, що всі ці кола на снігу були зроблені променевими кластерами так званого "твердого світла", випущеними з НЛО, що зависли на невеликій висоті. Самі ці промені могли бути і невидимими, якщо їх основна частина знаходилася в ультрафіолетовому і інфрачервоному діапазоні. Наші українські колеги, коли досліджували аналогічний феномен у себе в Києві, прийшли саме до такого висновку. Столичні уфологи, що зіткнулися з колами під Москвою, теж розглядали таку версію. Хоча не треба поспішати з передчасними висновками. Дію гіпотетичного НЛО, якого, до речі, ніхто не бачив, варто залишити на рівні гіпотези за відсутністю яких-небудь точних доказів", - зауважує Дмитро Волобуєв (за повідомленням "Нового регіону".

Зараз ви читаєте новину «У Єкатеринбурзі зафіксували паранормальне явище (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути