вівторок, 12 жовтня 2010 10:58

У ДТП на Дніпропетровщині загинуло 38 людей

У ДТП на Дніпропетровщині загинуло 38 людей
У місті Марганець на Дніпропетровщині під час зіткнення рейсового автобуса "Еталон" і залізничного локомотива загинули 38 людей, ще 12 людей - поранені.

ДТП сталося у вівторок вранці на 116 км ділянки Придніпровської залізниці "Нікополь-Марганець", повідомили у прес-службі Придніпровської залізниці.

Зіткнення сталося на переїзді.

"Переїзд був закритий, на ньому була включена сигналізація, яка визначала, що переїзд був закритий для руху автотранспорту", - відзначили в прес-службі.

Як встановило слідство, сигналізація на переїзді була справна.

У той же час, за даними Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), попередньою причиною ДТП стало порушення водієм автобуса правил дорожнього руху в частині проходження через залізничні переїзди.

"Водій автобуса проігнорував заборонні сигнали світлофора переїзної світлофорної сигналізації і виїхав на переїзд в безпосередній близькості до потягу, що наближався, в результаті чого сталося зіткнення з локомотивом. За попередньою інформацією автобус виконував рейс Марганець-Нікополь", - говориться в повідомленні "Укрзалізниці", розповсюдженій прес -службою відомства у вівторок.

Президент України висловив глибоке співчуття рідним та близьким людей, які загинули та постраждали унаслідок зіткнення автобусу з потягом.

Створено штаб з ліквідації наслідків аварії, розслідування причин і допомоги постраждалим та їх сім'ям. Штаб очолив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, який прибув разом з Президентом України до Дніпропетровської області.

Андрій Клюєв вже виїхав на місце аварії.

Президент України доручив правоохоронним органам провести ретельне розслідування та встановити винних у ДТП.

"Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «У ДТП на Дніпропетровщині загинуло 38 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути