субота, 22 січня 2011 17:33

У Донецьку в День соборності помолилися за єдність українців (ФОТО)
12

Фото: ФОТО: Gazeta.ua/Тетяна ЗАРОВНА

Півтори сотні донеччан прийшли сьогодні до пам'ятника Тарасові Шевченку, щоб відсвяткувати День соборності.

"Нас продовжують штучно роз'єднувати за мовою, за приналежністю до релігійних конфесій, духовно і культурно. Але податковий кодекс показав, що українці одинакові й об'єднані в усій Україні. Роз'єднують людей політики! А ми повинні разом відзначати державні свята, не закривати українські школи, не ліквідовувати українські церкви. Україна у нас одна. Слава Україні!" - звернулася до присутніх Марія Олiйник, голова Донецької обласної організації Конгресу українських націоналістів.

Серед учасників мітингу - переважно представники "Фронту змiн" і "Свободи". Мітингувальники разом з декількома представниками українських церков помолилися за Україну й зібрали карту держави з окремих пазлів. Наприкінці мітингу заспiвали національний гімн.

85 - рiчна Єлизавета Соколовська прийшла на мітинг з подругами. Дізналася про нього від священика греко-католицької церкви.

"Мене сюди заслали після в'язниці, а сама я з Тернопільщини. Посадили на 25 років за те, що допомагала воякам УПА, - розповіла Єлизавета Василівна кореспондентові Gazeta.ua. - Виборювала свободу України, а зараз живу подаянням. Останнім часом зовсім занепала духом. Глибоко зітхнути боюся. Чоловік і син померли, а я своєї хати не маю. Передайте президентові моє прохання - нехай дасть мені кімнату.

Напередодні свята Донецький обком Компартії України звернувся до СБУ з вимогою не допустити "нацiоналiстичних безладів" у Донецьку 22 січня. Комуністи написали, що необхідно "взяти під контроль націоналістів, що розбушувалися". Свою вимогу в обкомі КПУ обґрунтували тим що націоналісти "можуть спровокувати конфлікт".

"Нам СБУ пообещало, что не будет никаких шествий, суд разрешил националистам только мирный сход, - повідомила Gazeta.ua Олена Волинець, прес-секретар обласної організації комуністів. – А в СБУ и без нас боятся терактов, так что все под контролем".

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку в День соборності помолилися за єдність українців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути