Ексклюзиви
пʼятниця, 23 липня 2010 11:38

У Донецьку судять колишнього міліціонера за побиття гея (ФОТО)

В Україні вперше довели до суду кримінальну справу на підставі обвинувачень, висунутих колишньому співробітнику міліції, в скоєнні злочина на грунті ненависті до геїв.

Про це 22 липня розповіли лідери гей-лесбійського руху України на прес-конференції, яка пройшла у Донецьку.
24 січня поблизу Донецького нічного клубу "Пінта" був побитий хуліганами 20-річний молодий чоловік, який прийшов на гей-вечірку зі своїм знайомим Романом Зуєвим.

На наступний день добрались і до Зуєва.

"Старший брат побитого молодика виявився дільничним Кіровського райвідділу міліції в Донецьку. На наступний день, у формі лейтенанта, напідпитку, він зламав мені щелепу і знівечив обличчя ", - розповів потерпілий донеччанин Роман Зуєв.

Зараз триває суд. Дільничного звільнили з роботи за участь в інциденті.
Громадські організації, які захищають права секс-меншин, домагаються, щоб колишнього дільничного міліції притягли до суду не тільки за побиття Зуєва, але і за розпалювання ворожнечі та приниження людської гідності у зв'язку із сексуальною орієнтацією.

"Ця людина вигнала мене з квартири, яку я винаймав, вимагав 2000 гривень на лікування брата, розбив мій ноутбук і забрав речі. Він став шантажувати мене, що все розповість про мою орієнтацію і зганьбить. Прокуратура порушила кримінальну справу за нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості , а колишній дільничний виконав обіцянку: продовжив публічно принижувати мене, обіцяючи знищити всіх геїв в Донецьку " - додав він.
Глава Гей-форуму України Святослав Шеремет повідомив, що за останні чотири роки в Україні близько 75% геїв і лесбіянок (усього їх близько 1,2 мільйона) стикалися з порушенням своїх прав і ставали жертвами подібних злочинів.

Влада, на думку Шеремета, мало що робить для усунення громадянської нерівності геїв і лесбіянок.
"Янукович був першим політиком, який ще у 2003 році висунув ініціативу створення нового Трудового кодексу, де передбачена стаття проти дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації ", - підкреслив Шеремет.

У багатьох країнах вже легалізували гей-шлюби. Нещодавно, в Іспанії одружилися два геї-льотчики.

Фото: Тетяна Заровна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку судять колишнього міліціонера за побиття гея (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути