Ексклюзиви
неділя, 25 квітня 2010 10:32

МЗС Британії запропонувало Папі благословити гей-шлюб

МЗС Британії запропонувало Папі благословити гей-шлюб

Британський МЗС приніс вибачення за скандальний документ, що в сатиричній формі описував програму візиту Папи Римського Бенедикта XVI, який має відбутися у вересні.

Як пише газета The Telegraph, цей документ додавався до електронного листа, розісланого співробітникам МЗС і високопоставленим членам уряду.

У чернетці програми, під назвою "Ідеальний візит ...", зокрема, пропонувалося, щоб Бенедикт XVI прийняв участь у відкритті клініки абортів, благословив гей-шлюб і оголосив про початок виробництва презервативів під егідою Ватикану.

Серед інших пропозицій були перераховані перекиди з дітьми на підтримку здорового способу життя, дует з королевою і ночівля в муніципальному житлі. У пояснювальній записці до документа мовилося: "Будь ласка, не розголошуйте цей документ, він не повинен вийти назовні. Зокрема, "ідеальний візит" - це результат мозкового штурму, в нього увійшли навіть найдивніші пропозиції".

Як з"ясувала газета, автором скандальної чернетки був один з рядових співробітників британського МЗС, випускник престижного університету. Він вже переведений "на іншу роботу", запевнили в міністерстві.

У британському МЗС підкреслюють, що цей "дурний" документ, багато ідей в якому "необачні, наївні і образливі", жодним чином не відображає політику міністерства. Посланник Великобританії при Ватикані вже висловив представникам Святого престолу глибокі співчуття з приводу інциденту

"Эхо Москвы"

Зараз ви читаєте новину «МЗС Британії запропонувало Папі благословити гей-шлюб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути