пʼятниця, 23 квітня 2010 10:22

Жертва священика-педофіла подав у суд на Папу Римського

Жертва священика-педофіла подав у суд на Папу Римського
Чоловік, який стверджує, що в дитинстві він став жертвою американського священика-педофіла, подає до федерального суду США позов проти Папи Римського Бенедикта XVI та Ватикану.

Його адвокати добиваються того, щоб Католицька церква опублікувала всі наявні в її розпорядженні документи, пов"язані з випадками сексуальних домагань з боку священиків. Позивач, ім"я якого не називається, заявляє, що його домагався старий отець Лоренс Мерфі.

Цього священика звинувачують у спробі розбещення двохста дітей під час своєї 20-річної служби в школі для глухих дітей у місті Мілуокі.

Врешті-решт у 1974 році батько Мерфі був переведений до школи Святого Іоанна в іншій єпархії, проте він ніколи не піддавався кримінальному переслідуванню і навіть не був позбавлений сану.

У 1995 році жертва педофіла написав листа на ім"я Анджело Содано, який очолював на той момент Секретаріат із зовнішніх зв"язків Ватикану, з проханням, щоб Папа відлучив отця Мерфі від церкви. Позивач стверджує, що Ватикан не відповів ні на цей лист, ні на інший, надісланий кілька місяців по тому.

Внутрішньоцерковне розслідування було розпочате лише після того, як у 1996 році у Ватикані отримали лист від єпископа отця Мерфі, проте воно так і не було закінчено до моменту смерті священика в 1998 році.

Адвокат позивача Джефф Андерсон заявляє, що Ватикан проявив халатність. За словами Андерсона, його підзахисний не має наміру домагатися грошової компансаціі, а хоче, щоб Католицька церква "пройшла фундаментальне очищення, розкривши всі документи, пов"язані із злочинами проти дітей священиків".

Представники Ватикану поки ніяк не відреагували на судовий позов. Раніше прес-секретар Папи Федеріко Ломбарді заявляв журналістам, що Бенедикт XVI взяв курс на максимальну прозорість розгляду.

У березні ватиканська газета у своїй редакційній статті назвала звинувачення на адресу Папи "негідною спробою очорнити" понтифіка і заявила, що ніякого приховування злочинів з боку офіційної Церкви не було.
BBC
Зараз ви читаєте новину «Жертва священика-педофіла подав у суд на Папу Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути