Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2012 20:02

У Донецьку не вдалося знайти книги Януковича, видані "Новим світом"

У Донецьку не вдалося знайти книги Януковича, видані "Новим світом"
Видавництво "Новий світ". Фото: Тетяна Заровна, Gazeta.ua.

У договорі, укладеному між видавництвом "Новий світ" (Донецьк) і письменником В. Ф. Януковичем, немає чітких зобов'язань з боку автора з видання нових творів. Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив заступник директора видавництва Едуард Вакуленко.

За словами Вакуленка, не обумовлено скільки книг, в якому обсязі і в які терміни повинен здати у видавництво даний автор. Пан Вакуленко не заперечує, що сума гонорару майже в 2 мільйони доларів в значній мірі є авансом президенту без будь-яких гарантій.

"Так, він може і нічого не написати, договором це не обумовлено, - зазначив Вакуленко - Це бізнес, і ми ризикуємо. Однак, спогади діяча такого масштабу, враховуючи масштаб особистості, мають великий комерційний інтерес, і ми з нетерпінням чекаємо нову книгу, над якою працює Віктор Федорович".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заробив мільйони там, де інші лише мріють - Капранови

Як повідомлялося, в 2011 році видавництво "Новий світ" придбало авторські права на 4 книги, написані Януковичем у 2004-2010 роках: "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "…І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання", "Здолати шлях", "Як Україні далі жити", а також на майбутні літературні твори.

Цікаво, що видані "Новим світом" книги Януковича є передруком, оскільки раніше їх видавали інші видавництва. За словами Вакуленка, в 2011 році в "Новому світі" надрукували аж 1 млн. 293 тисячі примірників книг Януковича, але жодної не вдалося роздобути у видавництві.

"Як продаються ці книги, я не знаю, але наші склади порожні, - повідомив Вакуленко. - Все розійшлося оптовим покупцям. Як поширювали оптовики, це нам не відомо, але у нас нічого не залишилося".

Уточнити чи весь тираж розпроданий і який прибуток від продажу творів Януковича пан Вакуленко відмовився, посилаючись на конфіденційність.

"Є пункт про конфіденційність в нашому договорі з Януковичем. І сам гонорар був би секретом, якби Віктор Федорович його не розголосив. Виправдаємо ми виплачений гонорар? Думаю, це інвестиція в майбутнє", - сказав він.

Також Вакуленко зазначив, що історія співробітництва видавництва з Віктором Януковичем починається з часів його губернаторства.

"Ми робили буклети, листівки, у нас давня історія стосунків. У 2004 - 2005-му друкували для нього твори тиражем понад 2 млн примірників", - сказав Вакуленко, не уточнивши, про які твори йдеться.

Не вдалося знайти книги Януковича і на Донецькому книжковому ринку, який розташований поруч з видавництвом "Новий світ".

"Ви перша людина, яка поцікавився книгами Януковича, а ми про них навіть не чули", - повідомили в книжковому супермаркеті "Улюблена книга".

Ніколи не торгували книжками Януковича і в сусідньому книжковому супермаркеті "Читай-город".

У "Новому світі" стверджують, що їх видавництво належить до числа найбільш успішних в Україні - його валовий дохід за 2011 рік склав 260 млн гривень. Гонорари інших авторів у видавництві розсекретити відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку не вдалося знайти книги Януковича, видані "Новим світом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути