понеділок, 11 червня 2012 17:12

У Донецьку чорнобильці обізвали ЄВРО 2012 "бенкетом під час чуми"
17

Донецькі чорнобильці вийшли на безстроковий пікет
Фото: Фото: Тетяна Заровна
Вони вірять, що Конституція їм допоможе
Мітингувальники назвали Євро "бенкетом під час чуми"
Чорнобилець вимагає дотримання своїх конституційних прав
Люди обіцяють стояти до переможного кінця

Сьогодні в Донецьку близько 350 пенсіонерів та інвалідів з організації "Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля" мітингували з транспарантами "ЄВРО 2012 - бенкет під час чуми", "Руки геть від захисників вітчизни".

"Одні люди поставлені на межу виживання, а інші з жиру бісяться. Ось чому чемпіонат - це бенкет під час чуми. Сьогодні тут є евакуйовані з Чорнобильської зони, в яких з нового року пенсія зменшилася в 4-5 разів, - заявив лідер протестувальників Володимир Деркач. - Це ЄВРО побудовано за рахунок нас, українців. Кожний пересічний українець витратив на цю справу 2000 гривень, а непересічний навпаки - заробив мільйони. Так, наприклад, цемент для будівництва спортивних споруд в країні купували за ціною, яка перевищує оптову в 3 рази. І це тільки один приклад. Українські правителі думали не про спорт, вони думали тільки про свою вигоду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецьк підготувався до матчу Англія-Франція: на 3-х іноземців по два міліціонера

Всі мітингувальники називали політику Партії регіонів антинародною. При цьому їм доводилося перекрикувати російську народну музику, яка голосно звучала. Акція протесту збіглася з ярмарком народних промислів "Барви України", але чорнобильці впевнені, що їх заглушали спеціально.

До протестувальників вийшли з будівлі облдержадміністрації кілька чиновників. Активісти заявили їм, що зламають колонки, якщо музику не вимкнуть, після цього вона припинилася.

Головна вимога мітингувальників традиційна: виконати всі рішення судів, які вступили в законну силу і винесені ім'ям України. Ці рішення чорнобильці принесли з собою - вішали на одяг і тримали в руках. Пенсіонери закликали всіх громадян, чиї права порушені, приєднуватися до їхньої боротьбі і не відступати до "переможного кінця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку захисники собак також закликали бойкотувати Євро-2012

Вони заявили, що будуть приходити на площу перед облдержадміністрацією щодня, поки їм не нададуть можливість зустрітися з президентом Віктором Януковичем під час його прибуття до Донецька на гру футбольного чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку чорнобильці обізвали ЄВРО 2012 "бенкетом під час чуми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути