середа, 27 липня 2011 15:07

У Держдуму РФ закуповують 1667 км туалетного паперу

У Держдуму РФ закуповують 1667 км туалетного паперу

До Держдуми РФ закуповується туалетний папір. Причому не аби який. І буквально в промислових масштабах. Згідно з технічним завданням, для парламентарів потрібно 27 040 рулонів паперу по 54 метри кожен. Причому це має бути 100-відсоткова целюлоза з тисненням і перфорацією 90-відсоткової білизни. Також до Держдуми потрібно 948 рулонів по 200 метрів кожен одношарового паперу, пише worldnews.

Такий ретельний опис наводить на думку: невже для парламентарів має велике значення, яким папером користуватися?
- А от даремно смієтеся, в Держдумі з туалетним папером, дійсно, проблеми. А він, між іншим, іноді потрібен, - відповів на запитання депутат Антон Беляков. - Добре, що закуповують. Але мені особисто не важливо, яку він має білизну і чи є на ньому перфорація.

Передбачений і віп-папір для індивідуальних туалетів віце-спікерів і спікера: закуповується 432 рулони двошарової і 368 рулонів тришарової м'якої (на це особливо звертається увага в техзавданні) паперу.

Провівши розрахунки, склавши довжину всіх закупівель в Держдуму, ми отримали 1 667 кілометри. Це відстань від Москви до Єкатеринбургу. Парламентаріям також потрібні паперові рушники. На всю цю продукцію керівництво справами Президента РФ готове витратити 498 000 516 рублів 64 копійки.

Зараз ви читаєте новину «У Держдуму РФ закуповують 1667 км туалетного паперу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути