Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2008 15:44

Держдума дозволила держслужбовцям не повідомляти про корупцію з боку колег

Держдума сьогодні відмінила обов"язок держслужбовців повідомляти про корупційні порушення з боку своїх колег. Таке рішення депутати ухвалили під час обговорення в другому читанні поправок до законопроекту "Про боротьбу з корупцією".

Депутати вилучили з тексту законопроекту норму, згідно якої "державний або муніципальний службовець зобов"язаний повідомляти у письмовій формі представника наймача, органи прокуратури або інші держоргани про випадки здійснення корупційних правопорушень іншими державними та муніципальними службовцями, що стали йому відомі у зв"язку з виконання службових обов"язків, або ненадання ними (службовцями) відомостей про доходи, про майно та зобов"язання майнового характеру, а також про всі випадки звернення яких-небудь осіб до інших державних та муніципальних службовців з метою залучення їх до здійснення корупційних або інших правопорушень".

Одночасно в тексті базового законопроекту залишається вимога інформувати спеціальний уповноважений орган про факти відміни самих держ- та муніципальних службовців до незаконних та корупційних дій. Санкція за замовчування в цьому випадку - звільнення з держслужби, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Держдума дозволила держслужбовцям не повідомляти про корупцію з боку колег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути