неділя, 23 грудня 2012 18:41

У Черкасах молодь вимагала свободу Павличенкам
13

Фото: Фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО

Маршем на захист сім'ї Павличенків пройшлись сьогодні у Черкасах місцеві ультрас та представники молодіжних патріотичних організацій.

Більше 200 осіб зібралося о 15.00 на площі Богдана Хмельницького в Черкасах. Переважно хлопці віком від 14 до 30 років. Більше десятка дівчат. Біля площі припаркувалися чотири автомобілі міліції. Ще з десяток міліціянтів розташувалися на площі.

"Дякую всім, хто прийшов. Прохання не кидати снігом у міліціянтів та не захоплювати громадський транспорт, бо я щойно підписався, що ми цього робити не будемо", - каже у гучномовець один з організаторів маршу на прізвисько Скаузер.

Колона крокує пішохідною частиною бульвару Шевченка. Даївці перекривають для них перехрестя. Лунають гасла: "Свободу чесним! Свободу Павличенкам!", "Сьогодні Павличенки – завтра ти!", "Геть мєнтовський бєспрєдєл!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із фаєрами, петардами та димовими шашками у Львові підтримали Павличенків

Хлопці запалюють фаєри та димові шашки. Міліція ніяк не реагує. Колона прямує до обласного управління МВС. 41-річний Сергій Безверхий доєднується до ходи з дружиною Світланою, 41 рік.

"Я слідкую за ходом цієї справи в інтернеті. Видно, що хлопці невинні. Усім своїм знайомим переказую, щоб брали участь. Я навіть дружину з роботи відпросив", - каже Сергій.

О 15.40 біля облуправління МВС виступає 25-річний Артем, що приїхав із Києва. Прізвища не називає. Розповідає про хід справи Дмитра та Сергія Павличенків.

"Уся Україна піднялася проти цієї несправедливості. Ці акції дуже допомагають Павличенкам. Вони знають, що по той бік паркану вони не одні. Людям просто ламають життя. Основна акція відбудеться у Києві 14 січня. Тоді буде засідання апеляційного суду. Якщо суд не розбереться, то на наступні акції вийдуть десятки тисяч людей і будуть ставити свої вимоги", - виголосив у гучномовець Артем.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах молодь вимагала свободу Павличенкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути