четвер, 17 червня 2010 17:44

У Черновецького досі шукають гроші на метро на Теремки

У Черновецького досі шукають гроші на метро на Теремки

На сьогоднішній день в Києві реалізується низка інвестиційних проектів в транспортній сфері, зокрема, будівництва метро на Теремки.

Про це на засіданні сесії Київради у четвер заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба мерії.

"Наразі опрацьовується питання щодо залучення під державні гарантії кредитних коштів на введення в експлуатацію трьох станцій метро на Теремки", - сказав столичний чиновник.

За його словами, даний проект включає в себе дві черги: будівництво станцій "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська" та будівництво станції метро "Виставковий центр".

"Крім того ведеться проектування дільниці від "Виставкового центру" до Одеської площі. У 2010 році заплановано завершити будівництво I черги і ввести в експлуатацію три станції метрополітену: "Деміївська", "Голосіївська" та "Васильківська", - сказав Голубченко.

Він повідомив, що за період з 2006 по 2009 роки в цей проект вже вкладено 1,3 мільярда гривень.

"Слід зазначити, що з міського бюджету щорічно виділялось значно більше коштів, ніж з державного бюджету України, хоча, відповідно до Державної програми, передбачалось здійснювати фінансування будівництва метрополітену із розрахунку 50:50 - з державного бюджету та з міського бюджету", - сказав Голубченко.

Він нагадав, що у 2009 році внаслідок фінансової кризи надходження до міського бюджету значно скоротилися, а з держбюджету фінансування не проводилось. Це, за словами чиновника, і не дало можливості завершити будівництво у минулому році.

"Проте сьогодні опрацьовується питання щодо залучення під державні гарантії кредитних коштів на введення в експлуатацію трьох станцій", - підкреслив Голубченко.

Він додав, що в цілому у 2010 році на КП "Київський метрополітен" передбачено фінансування у сумі 1,03 мільярда гривень, з яких: з місцевого бюджету 30,2 мільйона (на оплату робіт, виконаних у 2009 році); зі стабфонду держбюджету - 700 мільйонів гривень та за рахунок кредитних коштів - 300 мільйонів гривень.

За словами заступника голови КМДА, станом на сьогодні загальна будівельна готовність об"єктів першої черги дільниці від станції "Либідська" до "Васильківська" становить - 62,3%. Станційні комплекси завершені майже на 100%.

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького досі шукають гроші на метро на Теремки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути