вівторок, 15 червня 2010 16:32

У Києва "космічні" плани по розбудові метрополітену

У Києва "космічні" плани по розбудові метрополітену

Уже розроблений відповідний проект будівництва наземної лінії метро по вулиці Бальзака, за яким плановий термін будівництва траси складає 5 років.

Концепцією розвитку міста Києва до 2025 року передбачено збільшення довжини лінії метрополітену на 63% – з 60 до 98 км., буде побудовано приблизно 27 нових станцій метро. Про це заявив в.о. начальника Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Київської міської держадміністрації Сергій Броневицький на нараді у КМДА.

За словами Броневицького, планується будівництво метро на житловий масив Троєщина з трасою по проспекту Маяковського зі збереженням лінії швидкісного трамвая по вулиці Бальзака.

Трамвайні мережі у Києві передбачається збільшити з 124 до 156 км., тролейбусні - на 34%. Крім того, заплановано введення в експлуатацію кільцевої лінії міської електрички, повідомляє Місто Київ.

У той же час начальник КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников зазначив, що перенесення будівництва траси метро на Троєщині з вулиці Бальзака на проспект Маяковського є недоцільним. За його словами, вже розроблений відповідний проект будівництва наземної лінії метро по вулиці Бальзака, за яким плановий термін будівництва траси складає 5 років. Крім того, будівництво підземної траси метро по проспекту Маяковського обійдеться у 3-4 рази дорожче.

"ForUm"

Зараз ви читаєте новину «У Києва "космічні" плани по розбудові метрополітену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути