субота, 07 липня 2012 17:51

У Черкасах закупили велосипеди для інвалідів
14

Міська влада закупила 10 спеціалізованих велосипедів
Фото: ФОТО: Інна ІЩУК

Міська влада закупила 10 спеціалізованих велосипедів для хворих дітей з обмеженими можливостями. 6 липня до Придніпровського територіального центру запросили дітей з особливими потребами, де вони змогли випробувати двоколісний транспорт.

"Мій син, поки був маленький, то їздив на триколісному, а вже на двох не може, не тримає рівноваги, - розповідає знайомій 48-річна Оксана Ломохова. - І багато дітей з ДЦП, які не ходять, але їздити на спеціальному велосипеді можуть. У моєї знайомої є така дівчинка, там важке ДЦП, не ходить, але на спеціалізованому велосипеді їздить. Мій труситься, як побачить такий велосипед, просить мене, щоб купила. А я ж йому пояснюю, що велосипедів просто так не продають, це ж гроші які, і ще замовляти треба", - говорить Оксана. Її син 19-річний Артем оглядає велосипеди.

"Оцей найкращий, - показує на другий в ряду синій велосипед. Оксана допомагає синові сісти. – Роззуй мене, бо ще лапті порву", - звертається до мами. Ломохова роззуває сина. Він залишається в носках, рушає й вигукує "Клас!" вдається проїхати кілька кругів.

"Треба вже маму катати", - жартує жінка у білій спідниці.

"Не зможу, бо вона важка, - відповідає Артем. – Я сумки зможу возити, їздити з нею у справах".

Після вручення велосипедів, усіх дітей пригостили солодощами.

"Такі велосипеди виготовляють лише в одному місті – Хмельницьку. Один коштує близько 5000. Усі велосипеди ми передамо на баланс територіальних центрів – Придніпровського і Соснівського, і вони їх будуть використовувати у прокатному відділені, - зауважив 39-річний Валерій Вишиваний, начальник управління соціальної політики. - Ці велосипеди допоможуть й в оздоровчому плані: дитина працює ручками й ніжками й розвиває моторику, його можна використовувати у квартирі як звичайний тренажер. Це новинка для нашої країни, а за кордоном уже на скутері їздять".

Сьогодні у місті 358 хворих дітей перебуває на обліку у Придніпровському територіальному центрі.

"Давати велосипеди будемо на підставі медичних висновків лікарів, адже не всі діти можуть пересуватися, - розповіла 45-річна Лариса Малашенко, завідувач відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів Придніпровського територіального центру. – Я була в Миколаєві, так там лише один велосипед на реабілітаційний комплекс. І вони такі щасливі від того, що він взагалі у них. А в їхній центр соціальної реабілітації щодня приходить до 100 дітей, тобто покататися можна 5 хвилин".

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах закупили велосипеди для інвалідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути