Ексклюзиви
понеділок, 30 квітня 2012 14:25

У Черкасах танцювали сальсу під відкритим небом
14

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Вчора, 29 квітня, в Міжнародний день танцю в Черкасах танцювали сальсу під відкритим небом. Кожен бажаючий безкоштовно міг взяти участь у майстер-класі від школи сальси "Casa De Ritmo".

О 17:55 на площі біля одного з торгових центрів лунає латинська музика. Спека 28?. Близько 30 людей сидять на лавках.

18:32 розпочинається перший майстер-клас із бачати. На імпровізований танц-майданчик виходять 28 осіб. Хлопців лише 7, з них двом не більше шести років. Глядачі аплодують, притупцьовують в такт, крутять плечима, але на майстер-клас не поспішають. Запитую в гурту хлопців чому не йдуть до танцю.

"Нам подобається, але трохи незручно. Як стемніє підемо й ми танцювати", - відповідає за всіх Олександр, 25 років.

"Дівчата! Працюємо бедрами!", – підбадьорює хореограф. Всі намагаються повторювати за нею рухи.

Після п'ятихвилинної перерви на майстер-класі вже 45 осіб. Хореограф Ірина, керівник всеукраїнської школи сальси "Casa De Ritmo", запрошує потанцювати в парі. Пара знаходиться не для всіх. Дівчата танцюють з дівчатами.

На третьому майстер-класі, з сальси, люду набагато більше, хлопців вже 14. Більше зібралося й глядачів. Олена Харенко, 21 рік чекає подружку, бо сама йти в танок соромиться: "Мені дуже подобаються латинські танці. Я двічі вже відвідувала подібні майстер-класи. Потанцювала б. Та соромлюся".

Біля Олени сидить подружня пара Олександр і Тетяна Дратовані з посмішками спостерігають за танцями.

"Ми б і самі спробували потанцювати. Дивимося і так нам подобається. Але трохи комплексуємо через вік. Там всі молоді", – каже Олександр. Їм обом по 57 років.

"Мені дуже сподобалося. Танці – хороший спосіб активного відпочинку", – розповів учасник майстер-класу англійською 20-річний Рену. Він приїхав із Франції за обміном в один з Черкаських ВУЗів. Рену не пропустив жодного майстер-класу.

Під час перерви грає музика. Люди просять візитки школи танцю.Дехто продовжує танцювати. Запитую в Олени, 19 років, чому не відпочиває.

"Мені так сподобалося, що й зупинитися не можу. Хотіла б навчитися так танцювати, щоб шокувати всіх у клубах", - сказала дівчина.

"Це пропаганда активного способу життя. Щоб люди не сиділи вдома чи в прокурених клубах, а виходили на свіже повітря, рухалися, весело проводили час, знайомилися", – пояснила мету заходу Юлія Тюріна, хореограф, керівник студії "Територія танцю" та "Casa De Ritmo" в Черкасах, організатор заходу.

Такі акції планують зробити регулярними.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах танцювали сальсу під відкритим небом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути