Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 13:16

У британській пресі з"явилися викриття "путінського режиму"

Колишня журналістка "кремлівського пулу" Олена Трегубова, що недавно попросила політичного притулку у Великобританії, напередодні саміту "Великої вісімки" виступила з різкою критикою в адресу російської влади, а також країн Заходу, які вона звинуватила в потуранні "путінському режиму".

Вона звинувачує президента РФ Володимира Путіна в придушенні демократичних свобод, закритті незалежних ЗМІ і переслідуванні опозиції. "Агресія Кремля", за її словами, вже розповсюдилася за межі країни. "Заходу, як і за часів "холодної війни", загрожують російські ракети", - відзначає Трегубова, маючи на увазі заяву російського президента про можливість перенацілювання ракет на Європу у відповідь на розміщення там елементів американської системи ПРО.

Трегубова закликає країни Заходу використовувати саміт G8, який пройде 6-8 червня в німецькому Хайлігендаммі, до того, щоб поставити Москву перед вибором. "Якщо Кремль не відновить демократичні свободи, то Росія повинна бути виключена з "Великої вісімки" і інших міжнародних організацій", - пише журналістка.

Нагадаємо, що в кінці 1990-х років Олена Трегубова входила в пул журналістів, акредитованих при Кремлі. Згодом вона випустила серію книг про російську еліту: "Байки кремлівського діггера", "Прощання кремлівського діггера" і "Кремлівські мутанти". В кінці квітня 2007 року Трегубова подала в МВС Великобританії клопотання про політичний притулок, заявивши, що побоюється за своє життя, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У британській пресі з"явилися викриття "путінського режиму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути