пʼятниця, 31 жовтня 2008 13:35

У Британії з церков хочуть зробити спортзали і кафе

Енді Бернгем, міністр культури Англії, запропонував перетворити церкви, які рідко відвідують, у спортивні зали, ресторани та багаторелігійні центри.

За словами міністра, важливо зберегти архітектурну красу деяких церков, які занесені до реєстру пам"яток, проте громаді буде від них більше користі, якщо перетворить їх на світські.

Ще раніше Бернгем запропонував модернізувати бібліотеки, розміщаючи в них буфети та відміняючи правило "дотримуватися тиші".

"Нам необхідно визначити нові напрямки підтримки місцевого населення, а також внести в нашу церковну традицію трохи світськості." - сказав прем"єр.

У підтримку своїх намірів він згадав про реконструкцію Церкви Усіх Святих в Болтоні, на котру пішли мільйони фунтів стерлінгів. Ця англіканська церква тепер служить людям різних рас та різних вір.

"Мій департамент співпрацював з Фондом збереження церков, для того щоб врятувати Всіх Святих. - додав він. - Фонд запропонував гарне вирішення проблеми. Громаді не потрібен музей, але їм дійсно потрібно десь зустрічатися. Їм необхідний був спортивний зал, центр здоров"я, місце для проведення релігійного навчання."

Також міністр культури згадав церкву Святого Петра в Ліверпулі, яку було перетворено на тематичний ресторан під назвою " Alma De Cuba" у 2005 році.

Проте пропозиція Бернгема буде втілена лише в не багатьох з 10.000 англійських церков, які на сьогодні вважаються недієвими, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «У Британії з церков хочуть зробити спортзали і кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути