середа, 07 квітня 2010 09:08

У Британії помер відомий актор і режисер

У Британії помер відомий актор і режисер

У віці 70 років помер актор, режисер і громадський діяч Корін Редгрейв, брат Ванесси Редгрейв, повідомили представники цієї відомої британської акторської династії.

Корін Редгрейв народився 16 червня 1939 року в Лондоні в сім"ї театральних акторів Майкла Редгрейва і Рейчел Кемпсон. У 1961 році він вперше з"явився на сцені, в Королівському театрі, але професійно дебютував через два роки. Трохи пізніше він почав успішно зніматися в кіно, яскраво заявивши про себе у фільмі "Людина на всі часи" (1966).

Кіноглядачам він також запам"ятався за такими картинами, як "Не промахнися, Ассунта!" (1968), "Коли проб"є вісім склянок" (1971), "Ескалібур" (1981), "В ім"я отця" (1993), "Чотири весілля і один похорон" (1994), "Переконання" (1995), "Сага про Форсайтів" (2002). Всього Редгрейв знявся в 72 кінофільмах.

Роботу на сцені і в кіно Рейдгрейв поєднував з суспільно-політичною діяльністю, дотримуючись, як і його сестра Ванесса, лівих поглядів. Останніми роками він був активним учасником кампанії за звільнення в"язнів в"язниці на американській військовій базі Гуантанамо.

Від першого шлюбу з моделлю Дейдре Хамілтон-Хілл, яка померла від раку, у нього залишилися дочка Джемма і син Люк. У другому шлюбі, з Кікою Маркхам, у нього народилися двоє синів - Арден і Харві.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У Британії помер відомий актор і режисер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути