понеділок, 15 березня 2010 10:43

Популярний американський актор помер від серцевого нападу

Популярний американський актор помер від серцевого нападу

Актор Пітер Грейвс, зірка телесеріалу 1960-х років "Місія: нездійсненна" і фільмів "Аероплан!", помер в США у віці 83 років, повідомляє в понеділок агентство Рейтер з посиланням на офіційного представника актора.

Грейвс був знайдений мертвим в своєму будинку в Лос-Анджелесі в неділю. Актор помер від серцевого нападу, ознак насильства не виявлено, заявив його представник.

Молодший брат актора Джима Арнесса, Грейвс народився 18 березня 1926 року в місті Міннеаполіс. Будучи підлітком, він працював на місцевій радіостанції, а потім вчився в університеті Міннесоти на факультеті драматургії.

Його кінодебютом стала знята в 1951 році драма "Річка Роуг", а через два роки глядачі побачили його в ролі німецького шпигуна, упровадженого до полонених союзників, у фільмі Stalag 17.

Грейвс отримав широке визнання в 1967 році, коли він зіграв лідера "Загону нездійсненних місій" в популярному телесеріалі "Місія: нездійсненна". Грейвс утілив на екрані образ Джима Фелпса, який отримував нові інструкції для свого загону на плівці, котра самознищувалась в хмарі диму. Він грав цю роль до 1973 року, потім знову знявся в рімейку серіалу 1988-1990-х років. У 1971 році він отримав за "Місію" премію "Золотий глобус", пізніше він отримав і премію "Емі" за серію телепередач "Біографія".

Сучасній аудиторії Грейвс, швидше за все, відомий завдяки своїй комедійній ролі у фільмі 1980 року "Аероплан!", у якій він виконав роль пілота, який керував приреченим на катастрофу авіалайнером.

Згодом актор багато раз говорив, що хотів відмовитися від цієї ролі, але творці фільму переконали актора.

Грейвс знявся в приблизно 130 фільмах і телешоу.

Останніми роками він вів телепрограми, включаючи серію історичних передач каналу A&E Network "Біографія".

У актора залишилися дружина Джоан та три дочки.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Популярний американський актор помер від серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути