четвер, 24 червня 2010 13:31

У Бразилії повінь зруйнувала ціле місто (ВІДЕО)

У Бразилії повінь зруйнувала ціле місто (ВІДЕО)

Містечко Бранкінья в штаті Алагоас на північному сході Бразилії виявилося повністю зруйнованим внаслідок повені. За словами мера міста Ани Лопес, місто доведеться будувати заново, причому вже в іншому місці.

"Інфраструктура Бранкіньї, де проживають близько 12 тисяч людей, капітально постраждала від стихії і відновленню не підлягає", - сказала вона. У місті зруйновані залізнична станція та шляхи, банки, церкви, соціальні установи і майже всі будинки.

За словами Лопес, влада міста має намір попросити федеральний уряд виділити для будівництва земельну територію, яка розташована значно далі від річки Мундау, яка вийшла з берегів і звідки вода ринула на Бранкінью.

Внаслідок сильної повені в кількох містах у бразильських штатах Алагоас і Пернамбуку загинули щонайменше 44 людини. Із зони лиха евакуйовано 120 тисяч людей. Рятувальники продовжують пошуки близько 600 осіб, яких вважають такими, що зникли безвісти.

Зливи, що не припиняються третій тиждень, спричинили повінь, сходження селів і підтоплення житлових будинків. Десятки міст затопили річки, що вийшли з берегів. Безліч мостів зруйновано, а дороги - непрохідні. На боротьбу з наслідками стихії уряд кинув армію. Найсильніше від повені постраждали штати Алагоас і Пернамбуку.

У травні цього року в Бразилії також сталася повінь, яка призвела до загибелі 44 людей, евакуювати довелося близько 380 тисяч осіб.

РБК, BBC

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії повінь зруйнувала ціле місто (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути