четвер, 12 листопада 2009 15:03

У Білорусі вдвічі більше хворих на грип A/H1N1, ніж в Україні

У Білорусі вдвічі більше хворих на грип A/H1N1, ніж в Україні

У Білорусі з травня 2009 року лабораторно підтверджено 165 випадків захворювання на "свинячий" грип, повідомили в четвер в міністерстві охорони здоров"я Білорусі.

"За період моніторингу з травня 2009 року в Білорусі зареєстровано 165 випадків лабораторно підтвердженого грипу A/H1N1, в тому числі, за період епідемічного підйому захворюваності на ГРВІ - 139 випадків, що складає 0,03% від загальної кількості хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип ", - розповіли в МОЗ.

На початку поточного тижня з посиланням на Мінохоронздоров"я повідомлялося, що в Білорусі лабораторно підтверджено 128 випадків свинячого грипу. При цьому захворюванні кількість летальних випадків склала 7 осіб.

У МОЗ повідомили, що за минулу добу, в порівнянні з понеділком 10 листопада, відзначається зниження кількості звернень з приводу ГРВІ на 29,2%.

"З метою попередження подальшого залучення в епідемічний процес дітей рішенням місцевих органів влади за погодженням з Міністерством охорони здоров"я призупинено навчальний процес в 1477 школах і середніх спеціальних навчальних закладах республіки, відновлені заняття - у 571 установі освіти", - уточнили в міністерстві.

Додамо, що в Україні лабораторно підтверджено 85 випадків захворювання пандемічного грипу А/H1N1, в тому числі 16 - смертельних.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі вдвічі більше хворих на грип A/H1N1, ніж в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути