понеділок, 15 листопада 2010 14:14

У Бельгії через проливні дощі вулиці міст і сіл перетворилися на річки (ФОТО)
12

Фото: Nieuwsblad

У Бельгії третій день тривають проливні дощі. Три людини загинули. У селі Сор-Сен-Жері поблизу французького кордону в ніч на неділю легковий автомобіль в'їхав в потік води. Водій зумів вибратися, але його 72-річна пасажирка загинула. У тому ж селі потонув віднесений водою інший місцевий житель. Непрямою жертвою негоди стала вдова другого загиблого, яка, дізнавшись про смерть чоловіка, покінчила з собою.

Вулиці низки сіл і містечок у різних місцях країни перетворилися на річки. Постраждали перші поверхи приватних будинків та громадських будівель, магазинів, складів. Багато бельгійців втратили все своє майно.

У неділю про створення плану катастрофи оголосила бельгійська столиця Брюссель, залита водою у кількох кварталах. Місцями вийшов з берегів важливий транспортний канал Брюссель-Шарлеруа.

Виступаючи по телебаченню, виконувач обов'язків прем'єр-міністра Бельгії Ів Летерм заявив про те, що поки немає необхідності включати загальнонаціональний план катастрофи. На його думку, досить чітко координувати роботу рятувальних служб в цілому по країні, передає Newsru.com.

Бельгійські фахівці-метеорологи стверджують, що, незважаючи на сильний збиток від дощів, подібна ситуація для цієї країни не є винятковою. В останні два десятиліття Бельгія переживала і більш потужні повені.

Зараз ви читаєте новину «У Бельгії через проливні дощі вулиці міст і сіл перетворилися на річки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути