Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2010 10:19

У Азарова хочуть відбирати права за порушення правил на залізничних переїздах

У Азарова хочуть відбирати права за порушення правил на залізничних переїздах

Міністерство транспорту та зв'язку ініціює посилення кримінальної та адміністративної відповідальності водіїв автомобілів за порушення правил на залізничних переїздах.

Як повідомив глава міністерства Костянтин Єфименко на брифінгу в Києві, Мінтранс ініціюватиме позбавлення водійських прав від трьох до п'яти років за порушення правил на переїздах.

"Ми виходимо з ініціативою (...) позбавлення прав (водійських - ред.) від трьох до п'яти років за порушення правил переїзду автомобільними транспортними засобами", - сказав міністр.

Він уточнив, що відповідні питання буде винесено 21 жовтня на засідання колегії Мінтрансзв'язку, на якому також перебуватимуть керівники інших міністерств і відомств.

Єфименко повідомив, що в 2010 році на залізничних переїздах сталася 91 дорожньо-транспортна пригода - 76 на неохоронюваних і 15 на охоронюваних.

Від зазначив, що держпрограма з безпеки на залізничних переїздах буде передбачати встановлення додаткових шлагбаумів, буде забезпечено світлові і звукові сигналізації на під'їздах до переїздів, а також встановлення шляхопроводів.

Міністр також зауважив, що розглядається можливість жорсткості кримінальної відповідальності за порушення правил перетину переїзду.

Як повідомлялося, кілька днів тому заступник генерального директора Укрзалізниці Сергій Михальчук заявив, що в Україні всі залізничні переїзди відповідають нормам.

Проте в жовтні сталася низка великих аварій на залізничних переїздах. Зокрема, 12 жовтня під Марганцем Дніпропетровській області сталася найбільша в історії України автокатастрофа. У результаті зіткнення рейсового автобуса з локомотивом загинули, за останніми даними, 45 людей.

Крім того, за годину до трагедії під Марганцем у селі Нове Запоріжжя Запорізької області на залізничному переїзді сталася аварія, в результаті якої загинув тракторист.

13 жовтня в селі Тарасівка під Києвом водій швидкої допомоги виїхав на залізничний переїзд при працюючій звуковій та світловій сигналізації і зіткнувся з потягом Київ - Трускавець. У результаті ДТП загинули троє людей, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова хочуть відбирати права за порушення правил на залізничних переїздах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути