середа, 22 серпня 2007 14:15

У Японії побудують хмарочос заввишки 4 км у формі гори (ФОТО)

У Японії проектується 800-поверховий хмарочос у формі гори заввишки 4000 метрів, шириною 6 км, що стоїть на морській платформі. Це в сім разів вище за найвищу будівлю на сьогоднішній день і на 200 метрів вище за гору Фудзіяма, форму якої і повторює проектована будівля, яка повинна вміщати від 500 тисяч до мільйона чоловік.

Будівля під назвою X-Seed 4000 спроектована для Токіо компанією Taisei Corporation. Будівництво цього хмарочоса-гори, за різними оцінками, потребує від 300 до 900 млрд доларів.

На відміну від звичайних хмарочосів, X-Seed 4000 буде захищати своїх мешканців від перепадів тиску і зміни погодних умов по всій висоті будівлі. Його конструкція передбачає використання сонячної енергії для енергозабезпечення всієї системи підтримки мікроклімату в будівлі.

На сьогоднішній день найвищою будівлею в світі є недобудований Burj Dubai в столиці ОАЕ. В кінці липня будівельники хмарочоса повідомили, що подолали рекордну на даний момент відмітку в 508 метрів - висоту тайваньської башти Taipei 101, що вважалася найвищою спорудою з 2004 року.

Башта Burj Dubai повинна бути закінчена до кінця 2008 року, але її кінцева висота досі зберігається в секреті. Очікується, що її висота складе близько 700 метрів.

У Москві в бізнес-центрі "Москва-сіті" буде споруджена башта "Росія" заввишки 636 метрів.

Раніше найвищими хмарочосами миру побували нью-йоркські Empire State Building (381 метр), шанхайський Jin Mao Building (421 метр), Чікаго Sears Tower (442 метри), а також малайзійські Petronas Towers (452 метри), повідомляє NEWSru Нерухомість.

Зараз ви читаєте новину «У Японії побудують хмарочос заввишки 4 км у формі гори (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути