вівторок, 22 квітня 2008 19:19

У англійських бібліотеках можна узяти "почитати" людину

У Лондоні в кімнаті нового модного досугового центру SwissCottage відкрилася перша в Британії "Жива бібліотека". Ідея, що прийшла з Скандинавії, проста: замість книг читачі можуть прийти в бібліотеку і узяти напрокат людину для 30-хвилинної бесіди. TheTimes опублікувала розповідь однієї з бібліотечних "книг".

Пропоновані "живі" книги є широким спектром людських стереотипів. У минулі вихідні вибір - невеликий, але багатий - включав "офіцера поліції", "вегетаріанця", "чоловіка-няню" і "вічного активіста", а також "людину з розумовими відхиленнями" і "молоду людину, виключену з школи". Кореспондентові газети випало стати "геєм".

У каталозі кожен був охарактеризований рядом негативних якостей, з якими читачі могли зіткнутися. "Чоловік-няня" був записаний як "витончений" і "схильний до педофілії". Офіцер поліції був охарактеризований як "корумпований". У картці "гея" було записано "добре одягнений" і "страждає хворобою, що передається статевим шляхом".

Першими читачі "узяли" "соціального працівника" ("наївний") і "іммігранта" ("що даремно витрачає час"). Потім і "мусульманина" ("бородатий") відвели на коротку розмову, мабуть, про вибухові пристрої і його відношення до жінок.

Дещо "запорошивши" на полиці, журналіст почав було думати, що жителі цієї вельми ліберальної частини Північного Лондона вже знають про Гея все, що їм потрібно. Але тут з"явився перший читач - молода румунка, що переїхала до Лондона. Почалася відверта розмова про те, як її засмутило видовище двох чоловіків, що цілуються на Лестерській площі. Жінка і журналіст обмінялися своїми враженнями про геїв і про вихідців з Східної Європи і ввічливо визнали, наскільки вони неінформовані.

Коли автор материалу повернувся в кімнату, в "книжкову шафу", там йшло обговорення перших вражень. "Тебе вже брали в прокат?" - перше питання, "як це було?" - неминуче продовження, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «У англійських бібліотеках можна узяти "почитати" людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути