понеділок, 23 липня 2012 13:49

У Африці знайшли новий різновид СНІДу, який не піддається лікуванню

У Африці знайшли новий різновид СНІДу, який не піддається лікуванню
Відсоток швидко зростатиме також у Британії та США. Фото: tsn.ua

За останні десять років у Тропічній Африці значно зріс відсоток ВІЛ-інфікованих з вірусом, який не реагує на терапію, констатують фахівці ВООЗ з Університетського коледжу Лондона, досліджували 26 тисяч чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешеві тести на СНІД з'являться в аптеках США

Несприйнятливість може розвиватися, якщо людина не слідує режиму лікування, а лікар вчасно це не відстежив, перевівши пацієнта на новий препарат. Вищі всього темпи зростання резистентного вірусу відзначаються у Східній Африці (29% на рік). У Південній Африці - 14% на рік. А в Латинській Америці, Західній і Центральній Африці поки все без змін.

Лікарі Сільвія Бертанольо і Равіндра Гупта вважають: дана тенденція негативно позначається на зусиллях, яких докладають організації, що борються із ВІЛ. Більше того, аналогічна проблема може стати актуальною і для розвинених країн найближчим часом. Наприклад, не виключено, що в Британії і США показник резистентності досягне 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Елтон Джон і Queen боротимуться зі СНІДом в Україні за день до фіналу ЄВРО-2012

На даний момент в арсеналі медиків антиретровірусна терапія. Вона гальмує розвиток інфекції та запобігає розвиткові СНІДу, продовжуючи життя інфікованому і знижує ймовірність зараження оточуючих. Проте вірус здатний мутувати у тілі, звикаючи до ліків. Будь-яка з сучасних схем лікування, врешті-решт, вимагає зміни. Також є питання індивідуальної нестерпності окремих препаратів.

Зараз ви читаєте новину «У Африці знайшли новий різновид СНІДу, який не піддається лікуванню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути