пʼятниця, 06 липня 2012 02:34

Дешеві тести на СНІД з'являться в аптеках США

Дешеві тести на СНІД з'являться в аптеках США
sciencephoto.com

В американських аптеках через кілька місяців з'явиться набір, за допомогою якого можна визначити, чи заражений людина СНІДом, повідомляє газета La Stampa.

"У жовтні в аптеках США з'явиться набір вартістю близько 20 доларів, за допомогою якого протягом 20-40 хвилин можна буде перевірити людину на наявність в організмі ВІЛ-інфекції. Новий тест може полегшити боротьбу з вірусом", - пише видання.

Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими препаратами США дало дозвіл на продаж OraQuick, набору, який виробляє компанія OraSureTechnologies, після тривалих досліджень і незважаючи на заперечення деяких супротивників. Адвокати деяких хворих на СНІД попереджали про небезпеку зростання числа самогубств і потоку бажаючих лікуватися в лікарні, якщо результат тесту виявиться позитивним. Висловлювалися припущення, що результат може бути неточним, беручи до уваги тривалість інкубаційного періоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США випускатимуть препарат, що знижує ризик зараження ВІЛ

"За даними Центру по контролю і профілактиці захворювань, 20% з 1,2 млн ВІЛ-інфікованих в Америці не знають про те, що інфіковані. З появою нового тесту багато скористаються можливістю лікування, доступного для всіх", - говорить Роберт Галло, який очолював свого часу Інститут охорони здоров'я США.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві тести на СНІД з'являться в аптеках США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути