понеділок, 18 лютого 2008 11:31

У Афінах раптово випав сніг (ФОТО)

 
У Афінах вперше за останні два роки випав сніг, що запорошив апельсинові дерева і пальми. Сніжна завірюха в грецькій столиці, де ще в п"ятницю було 16 градусів тепла, почалася напередодні в другій половині дня, і вже через декілька годин дахи будинків і автомобілів, зелену траву і дерева покрив пухнастий білий килим. Це - справжня екзотика для грецької столиці. Проте раз в декілька років і на декілька днів він все ж таки з"являється і тут.

Сніжні занесення принесли немало клопоту столичним комунальникам. Справжня зимова погода сьогодні прийшла на північ Греції, одягнувши в білі наряди гірські перевали, дороги та населені пункти областей Македонія, Епір і Фракія. Через сніг, що випав на гірських трасах, рух машин в багатьох районах дозволений тільки зі спеціальними ланцюгами на колесах або зимовими шинами.

Очікується, що сьогодні температура в містах Флоріна, Козані та Касторья на півночі країни опуститься до мінус 11 градусів нижче за нуль, в Яніні - до мінус 10, в багатьох інших населених пунктах - до мінус 7. Проте сніг йде не тільки в північних районах, але і в центральній Греції і навіть на південних островах в Егейському морі . Чиновники завірили, що всі державні служби знаходяться в повній готовності для боротьби зі стихією. Проте вже з"являються перші проблеми. На острові Евбея недалеко від Афін сніжними занесеннями від міських центрів відрізані 3 гірські села. Рух на автомагістралі загальнонаціонального значення Афіни-Ламія багато раз уривався через сніг і ожеледицю, але трасу відразу ж розчищали. Аналогічна ситуація складається і у ряді інших районів країни, повідомляє Вести.Ru.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Афінах раптово випав сніг (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути