Ексклюзиви
середа, 05 листопада 2008 12:30

У Афганістані американці розбомбили весілля

Декілька людей загинули, десятки поранені в результаті американського авіанальоту на весілля, здійсненого напередодні на півдні Афганістану.

Інцидент стався в населеному пункті Шах Валі Кот (провінція Кандагар). Очевидець розповів, що постраждали як мінімум троє дітей і сім жінок. Серед поранених - наречена, госпіталізована в одну з лікарень Кандагару.

Президент Афганістану Хамід Карзай повідомив на прес-конференції, що в результаті авіанальоту багато людей загинули, десятки були поранені. "Бомбардуваннями Афганістану не виграти війну проти тероризму", - заявив Карзай. Він також закликав Барака Обаму, який переміг на виборах президента США, зробити все можливе для того, щоб уникнути надалі жертв серед мирного афганського населення.

Американські військові в даний час перевіряють інформацію про загибель мирних жителів. Місцева влада відмовилася коментувати подію, проте МВС Афганістану заявило про те, що також проводить розслідування.

Американські військові і сили НАТО ведуть в Афганістані боротьбу з бойовиками руху "Талібан". Цього року в результаті боїв загинули близько чотирьох тисяч людей, третина з яких - мирні жителі, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У Афганістані американці розбомбили весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути