вівторок, 14 грудня 2010 11:14

У 2011-му в Україну почнуть без мита завозити імпортне вино

У 2011-му в Україну почнуть без мита завозити імпортне вино

З 2011 року Україна обнуляє імпортне мито на алкогольну продукцію, зокрема вино. Це одне з відстрочених зобов'язань, які узяла на себе наша країна при вступі до СОТ в 2008 році.

Наслідком цього кроку може стати масове ввезення імпортних вин, переважно низького цінового сегменту - зважаючи на низьку купівельну здатність населення.

"Логічно припустити, що ринок наповнять дешеві іспанські, італійські і інші європейські вина. Чи збережуть позиції молдавські вина, залежатиме від того, як виробники відреагують на зміну ринкової кон'юнктури", - сказав генеральний директор "Acorex Wine Holding" Сергій Боретс.

При цьому навіть в цій категорії українському продукту буде складно конкурувати з імпортним аналогом - ціни в порівнянні категорії вин з України та інших країн (Франція, Чилі, Іспанія) відрізняються не на користь українського продукту.

"По досвіду роботи на ринках інших країн можу спрогнозувати, що буде дуже багато імпортних постачань, буде дуже багато дисконтуючих компаній, буде деякий хаос, коли усі заважатимуть один одному на ринку" – сказав Боретс - "У професійних компаній буде велика спокуса ризикнути і завести на ринок деякі об'єми, щоб зайняти нішу або розширити її".

Проте те, що імпортери прагнутимуть на український ринок не викликає сумніву - їх притягатиме зокрема його потенціал росту. Споживання вина щорічно в Україні збільшується.

У 2010 році за оцінкою Міжнародного бюро вина і коньяку об'єм спожитого українського вина може скласти близько 7,4 літрів на людину. У 2009 році цей показник складав 6,6 літрів, в 2008 – 6 літрів.

Раніше повідомлялося, що в України утворюється дефіцит сировини для виробництва вина на внутрішньому ринку, який супроводжується відчутним зростанням цін на виноматеріали.

В результаті вина і шампанське незабаром подорожчають щонайменше на 30%.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «У 2011-му в Україну почнуть без мита завозити імпортне вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути