вівторок, 28 липня 2009 14:46

У 2010 році квартири в Києві будуть по 10 тисяч?

У 2010 році квартири в Києві  будуть по 10 тисяч?

На ринку нерухомості України з урахування падіння курсу гривні, чекають не обвал, а повний провал. Вартість "вторички", на думку ріелторів, впаде мінімум в 2-3 рази. І це далеко не межа. Адже попит на житло зараз - нульовий. На оренду ціни вже впали удвічі, але клієнтів від цього більше не стало.

Директор Центру "Мегокон-В" Володимир Винокур заявляє: "Якщо відмінна 1-кімнатна квартира коштувала до кризи $100 тисяч, то зараз її потрібно виставляти максимум за $50 тисяч, з урахуванням двократного падіння курсу гривні по відношенню до долара за цей час з 1$/5гр. до 1$/10 грн. Орендодавцям рекомендується забути минулі часи і здавати "однокімнатки" не по $500-600, як перед кризою, а по $250-300: з урахуванням зростання курсу долара, на руки отримаєте ті ж 2,5-3 тис. грн. І це ще багато, якщо узяти до уваги що попит впав в 2 рази, а пропозиція на стільки ж виросла.

Гості, які позбулися роботи, "покидають" Київ, тому кількість пропозиції росте, а ціни падають. А що стосується продажу, то навіть ціна в $50 тисяч за 1-кімнатну навряд чи зацікавить клієнтів - грошей у людей немає, як і можливостей узяти їх в кредит".

Тим часом директор АН "Аякс" Борис Егизарян вважає: "$30-40 тисяч за "чесну одиничку" незабаром стануть правилом, це реалії кризи. Оренда до лютого повинна ще подешевшати на 20%, тобто "одиничку" можна буде зняти за $200".

Тим, хто винаймає квартиру, експерти рекомендують запропонувати господарям зафіксувати ціни в гривні. Якщо господарі відмовляються - збирайте дрібнички і переїздіть до згідливіших і лояльніших. Пропозицій зараз валом.

Що стосується тих, хто володіє достатньою кількістю фінансових коштів щоб купити квартиру, їм експерти радять не поспішати з покупкою. Весною-літом ціни впадуть на рівень 2003 року - "одиничка" близько 20 тисяч, "двушка" - 40 тисяч. А якщо ринок іпотечного кредитування на той час не оживе (а все йде до того), то вже осінню квартири продаватимуть за цінами 2000-2001 року - 10-15 тисяч за "одиничку", 15-25 за "двушку".

House.YoRead.ru.

Зараз ви читаєте новину «У 2010 році квартири в Києві будуть по 10 тисяч?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути