Ексклюзиви
четвер, 23 липня 2009 11:20

У 2009 році найпопулярнішими іменами виявилися Максим і Анастасія

У 2009 році найпопулярнішими іменами виявилися Максим і Анастасія

Максим і Анастасія - найпопулярніші імена в Україні, якими з початку 2009 року найчастіше називали новонароджених. Про це повідомили в прес-службі Міністерства юстиції.

Як відзначив міністр юстиції Микола Оніщук, зсилаючись на дані органів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції, в цілому популярними з початку року є більше 20 імен, багато хто з яких тримає "першість" вже не перший рік.

Так, новонароджених дівчаток найчастіше називають іменами Анастасія, Софія, Ганна, Дарина, Валерія, Марія, Єлизавета, Олександра і Поліна. Хлопчиків - Максим, Віктор, Олександр, Кирило, Денис, Данило, Андрій, Артем, Дмитро, Владислав, Ярослав, Микита, Єгор.

Спостерігаються і певні регіональні особливості відносно найпопулярніших імен для новонароджених. Наприклад: у Львівській області це - Назар, Маркіян, Тарас, Богдан; у Рівненській - Христина, Каріна, Роман; у Харківській - Аріна, Єва, Кіра, Ростислав, Арсеній, Ілля, Іван, Всеволод; у Київській - Єгор, Назар; у Одеській - Ксенія, Микола; у Житомирській - Ангеліна, Вероніка, Катерина, Олексій; у Миколаївській - Матвій, Кіра, Кароліна, Руслана, Уляна, Аліна; у Івано-франківській - Ольга, Таїсія, Юлія, Марта, Діана, Василь, Іван; у Закарпатській - Тетяна, Ангеліна, Ніколетта, Юрій, Михайло; у Вінницькій області - Олена, Павло, Гліб; у Києві - Маргарита, Катерина, Аріна, Михайло, Тимофій, в Криму - Аліна, Владимир.

З початку року дівчаток називали і такими іменами, як Квіта, Цвєтана, Меліса, Согдіана, Шахроза, Шахла, Іаоса, Валенсія, Філадельфія, Олімпіада, Афіна, Клеопатра, Офелія. Хлопчиків - Річерд, Тіхмур, Іслям, Алладін, Крішна, Едем, Нізамі, Платон, Христофор, Одіссей, Нерон, Мілан, Братіслав.

Траплялися і дивні імена при реєстрації новонароджених. Дівчаток називали - Анастасія-К"яра, Хана-Фанні, Ілес Елвіс, Марія-Світозар, Ієреєм-Каріна, Злата Гевал, Жужа, Оріанка, Забава, Рябіна, Тюльпан, Мрія, Мілліанера, Алмаза, Аркана, Радість, Річка, Мілина, Цариця, Панна, хлопчиків - Тео Малколм, Саміддулло, Дісемміарт, Євген-Цзіхань, Азап-Назар, Добромисл, Принц, Володар, Самара.

Зареєстрований також випадок, коли дівчаток-близнят батьки назвали Зіта і Гіта.

Газета по-київськи

Зараз ви читаєте новину «У 2009 році найпопулярнішими іменами виявилися Максим і Анастасія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути