четвер, 10 січня 2008 13:33

Турецькі рибалки зловили човен, якому 3 тисячі років

У центральній частині чорноморського узбережжя Туреччини, неподалік порту Інеболу, турецькі рибалки випадково зачепили сіттю і витягли на берег човен, якому 3 тисячі років. Після того, як "щось" очистили від вікових нашарувань з"ясувалося, що це – човен, який вже частково погнив по бортах і на кормі. Його довжина становить близько трьох метрів, а ширина – 60 см.

Для вивчення стародавнього човна рибалки запросили археологів. Як заявив генеральний директор Управління лісового господарства Туреччини Осман Кахведжі, попередній огляд видовбаного зі стовбура каштанового дерева човна свідчить про цінність історичного артефакту.

"Вік човна складає близько трьох тисячоліть, – повідомив Кахведжі, додавши при цьому, що для подальшого вивчення рідкісна археологічна знахідка буде відправлена до одного з наукових центрів Ізраїлю, де зможуть пролити додаткове світло на історичне минуле Чорного моря, повідомляє Inauka.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі рибалки зловили човен, якому 3 тисячі років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути