Ексклюзиви
субота, 17 липня 2010 13:26

Три основні проекти посилення Збройних Сил України до 2017-го провалились

Три основні проекти посилення Збройних Сил України до 2017-го провалились

Три головні проекти для посилення потенціалу українських збройних сил навряд чи будуть виконані до 2017 року.

Про це на прес-конференції заявив експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Сергій Згурець.

"Для сухопутних військ великою надією було створення оперативно-тактичного ракетного комплексу "Сапсан", для авіації - приведення до ладу літаків АН-70, для ВМС - реалізація проекту "Український корвет". Усі проекти мали бути виконані на 2017 рік. Але проблема у тому, що збігання по часу означає збігання по ресурсах. Тому до 2017 року через невідповідність планування усі вони очевидно виконані не будуть", - припустив Згурець.

У свою чергу експерт військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський зазначив, що пріоритети для влади не є керівництвом до дії.

"Визначено як пріоритет ракетний корпус оперативно-тактичного значення, а закуповуються танки. Повне розбіжність планів і реальності", - відзначив він.

Також Сунгуровський висловив сумнів, то оперативно-тактичні ракети справді є пріоритетними для збройних сил України при існуючих умовах.

"Їх створення підносять як отримання зброї стримування. Але тактичні ракети, навіть оперативно-тактичні ракети, ніколи не вважалися зброєю стримування! Вони і по дальності, і по потужності ніколи не могли нічого стримати. Треба було вибирати альтернативу. На мій погляд, це крилата ракета. Але такі пріоритети, швидше за все, приймаються з точки зору потреби оборонно-промислового комплексу. Є заділи - давайте буде розвивати. А що буде далі, коли цей комплекс вийде у серію? Я собі цього уявити не можу. В України не вистачить грошей для того, щоб зробити оборонне замовлення. А оборонному підприємству потрібно буде продати якусь кількість виробленого зброї. Де ринки, які готові купити це озброєння? Їх немає. Така політика призводить просто до заривання коштів у пісок ", - підкреслив експерт.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Три основні проекти посилення Збройних Сил України до 2017-го провалились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути