понеділок, 19 квітня 2010 13:52

Третина продукції у торговельних мережах виявилась бракованою

Третина продукції у торговельних мережах виявилась бракованою

Територіальні управління Держспоживстандарту України у справах захисту прав споживачів впродовж березня 2010 р. перевірили у роздрібній торгівельній мережі продукцію (товари та послуги) на загальну суму понад 42 млн 600 тис. грн, із них продтоварів - на суму понад 11,6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вимогам нормативної документації не відповідали товари та послуги на суму близько 15 млн грн (35,2% перевірених), продовольчої продукції було забраковано на суму 4 млн 100 тис. грн. (35,3%).

Із перевірених м"ясопродуктів було забраковано та знято з реалізації 50%, із молокопродуктів - 39%, із рибної продукції - 47%, із цукру - 28%, з масложирової продукції - 29%, близько 33% продуктів дитячого харчування, 66% курячих яєць та 51% продуктів ресторанного господарства.

Загалом працівники регіональних управлінь у справах захисту прав споживачів перевірили 4454 суб"єкти господарювання. Порушення були виявлені у 3924 випадках.

Продукція була забракована через відсутність документів, що підтверджують її якість та безпечність; відсутність інформації про наявність обов"язкової сертифікації продукції; відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації; реалізацію товарів із простроченим строком придатності; невідповідність вимогам нормативної документації.

За виявлені порушення під час реалізації продовольчих товарів працівники Держспоживстандарту України впродовж березня 2010 року оштрафували відповідальних осіб на загальну суму понад 344 тис. грн, а підприємства-порушники повинні сплатити адміністративно-господарські санкції на загальну суму 1 млн 82 тис. грн.

Окрім цього, інспектори держнагляду Держспоживстандарту України перевірили під час виробництва продукцію на загальну суму 32 млн 800 тис. грн. Забраковано було продукції на 2 млн 500 тис. грн. (7,6%). Із перевірених 425 підприємств-виробників на 278 виявлені порушення.

За результатами державного нагляду в березні 2010 року було видано 201 припис про заборону реалізації партії продукції, 195 - про заборону реалізації всієї продукції, винесено 278 постанов про накладення штрафів, загальна сума яких сягає 323 тис. 290 грн. На 176 посадових осіб накладено адміністративні стягнення на суму 40 тис. 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Третина продукції у торговельних мережах виявилась бракованою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути