Упродовж III кварталу 2009 року інспектори держнагляду Держспоживстандарту України провели 9 перевірок 40,2 тонн шоколадних виробів і цукерок під час виробництва і зберігання на загальну суму 504,48 тис. грн.
За результатами перевірок було заборонено реалізацію 6 партій продукції вартістю 451,163 тис. грн.
Про це повідомляє Держспоживстандарт.
Найчастіше серед порушень виробництва і зберігання продукції були недоліки маркування, порушення вимог упакування, невідповідність органолептичних показників і недотримання умов зберігання.
Основними причинами вказаних порушень стали незадовільна організація приймального контролю, порушення технологічної дисципліни, недбалість підготовки виробництва.
Так, на одному з рівненських підприємств під час виробництва фруктово-ягідного драже "Морські камінчики" було виявлено порушення періодичності контролю вмісту синтетичних барвників.
На іншому підприємстві з Донецької області було виявлено невідповідність соняшникової халви "Ванільна" за органолептичними показниками.
За результатами перевірки було застосовано 4 штрафи на загальну суму 2,492 тис. грн і 3 адміністративних штрафи на загальну суму 765 грн.
За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ
Коментарі
1