пʼятниця, 18 січня 2019 04:26

Треба ввести безготівкову оплату за проїзд в електричках – експерт

Автор: Інформатор
  На реконструкцію електричок треба мільярди доларів інвестицій
На реконструкцію електричок треба мільярди доларів інвестицій

Щоб відреставрувати усі занедбані електрички, які перевозять українців, треба мільярди доларів інвестицій.

Капітально відремонтувати вигідніше, ніж купити нові, вважає директор програми "Інфраструктура" Українського інституту майбутнього Володимир Шульмейстер.

"Однозначно вигідніше реставрувати ті вагони, які маємо. Якщо нам купувати нові електрички і щоб вони були рентабельними, треба мінімум втричі піднімати ціну на квитки. Якщо говоримо про реконструкцію і покращення якості наданих послуг, треба зробити платним проїзд в електричках.

Сьогодні Укрзалізниця втрачає 4 мільярди гривень тільки на тому, що немає нормального контролю за збором грошей за проїзд пасажирів, підкреслює експерт.

"Навіть ті кошти, які збирають контролери в електричках, не попадають на рахунки залізниці і не направляють на оновлення рухомого складу електропотягів. Гроші ідуть по корупційних схемах просто в кеш. Бачу просте рішення проблеми — прибрати злодійство", - додав Шульмейстер.

Має бути автоматична система збору коштів за проїзд.

"Перед тим, як пасажир попадає на платформу, має заплатити за проїзд. Якщо він заходить у вагон без квитка, то карткою сплачує штраф прямо під час руху потяга, - пояснює Володимир Шульмейстер. - Поки будуть ходити готівкові гроші і їх будуть чіпати працівники Укрзалізниці, доти буде корупція і втрата грошей. А значить буде поганий сервіс і найнижчий рівень наданих послуг. Треба ввести жорсткі покарання як для пасажирів, так і для працівників Укрзалізниці. Інакше порядку не буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця відзвітувала про успіхи за 2018 рік

Пасажири електрички сполученням "Жмеринка-Гречани", яка прямує з Вінниччини до Хмельницької області їздять у потрощених холодних вагонах. У них відсутні сидіння, а тамбур розсипається на очах.

Фото виклав у Facebook пасажир Михайло Ганцяк і додав, що люди обирають електричку для проїзду, якщо порівнювати з маршруткою. Бо електричка втричі дешевша.

Зараз ви читаєте новину «Треба ввести безготівкову оплату за проїзд в електричках – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути