неділя, 06 січня 2019 16:21

Укрзалізниця відзвітувала про успіхи за 2018 рік

Укрзалізниця відзвітувала про успіхи за 2018 рік
У 2018 році Укрзалізниця збільшила обсяги перевезень дальнього сполучення на 4 млн. ФОТО: ukrinform.ru

За 2018 рік Укрзалізниця перевезла поїздами далекого сполучення 55,9 млн пасажирів. Це майже на 4 млн більше за показники попереднього року. Таких успіхів вдалося досягти попри зменшення кількості вагонів, якого підприємство не змогло уникнути в 2018-му.

Збільшує обсяги перевезень Укрзалізниця завдяки покращенню ефективності вагонів. Головним чином, це відбувається за рахунок скорочення періодів простою поїздів. Зазначено на офіційному сайті Укрзалізниці.

"Чимало поїздів після нічного рейсу ми задіювали як денні. А згодом — знов у нічну поїздку. Насамперед це стосується періоду пікових перевезень, тривалих вихідних. Так, лише на ці новорічно-різдвяні свята ми призначили близько 40 додаткових поїздів, що виконають понад 300 рейсів", – розповів керівник Укфрзалізниці Євген Кравцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця показала нові комфортні вагони

У 2019 році Укрзалізниця планує оновити парк пасажирських вагонів. У проект фінансового плану уже закладено кошти на закупівлю 46 пасажирських вагонів і модернізацію 78. Для реалізації подальшого оновлення підприємству знадобиться державна підтримка.

"Лише минулого року парк пасажирських вагонів через закінчення їх терміну експлуатації зменшився на 100 одиниць. Для збереження обсягів перевезень ми щороку маємо його оновлювати мінімум на 200 вагонів. На жаль, через низькі тарифи та збитковість цих перевезень ми потребуємо в цьому питанні підтримки з боку держави, а саме виділення коштів на придбання пасажирських вагонів з бюджету України, як це передбачено Законом України "Про залізничний транспорт", – пояснив Кравцов.

Раніше розповіли, що запустять новий поїзд, який з'єднає Донбас із Харковом. Почне курсувати він з 18 січня 2019 року. Зупинятиметься на станціях Миколаївка-Донець, Богуславський, Павлоград-1, Лозова, Краснопавлівка і Лихачове.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця відзвітувала про успіхи за 2018 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути