понеділок, 21 січня 2008 09:29

ТОП-10 найдорожчих ресторанів планети

 В список найдорожчих ресторанів журналу Forbes, на 15-е місце потрапив старовинний московський ресторан "Савой", раніше відомий як "Альпійська троянда", де на початку 20 століття був розміщений приватний мистецький  клуб, в який входили артисти Великого і Малого театрів.

1. Aragawa (Токіо)
277 доларів
Ресторан Aragawa отримує свою знамениту яловичину з однієї ферми неподалік, і вона дійсно тане в роті. Ресторан визнаний кращим місцем в Токіо, де можна скуштувати м"яса, яке, до речі, подається тільки з перцем і гірчицею.

2. Arpege (Париж)
211 доларів
Шеф-кухар і власник екстрадорогого паризького ресторану Arpege Ален Пассард перетворив приготування овочів у мистецтво. Не дивлячись на те, що постійні клієнти скаржаться на високі ціни, гості можуть пошкодувати, якщо пройдуть мимо ресторану, про який всі говорять. Меню, в якому переважають овочі, прийдеться до смаку будь-якому, хто не поскупився на банкноти і калорії.

3. Eigensinn Farm (Торонто)
213 доларів
За дві години їзди на північ від Торонто знаходиться легендарна приватна ферма Eigensinn Farm. Все, що подається тут же в однойменному ресторані, вирощується, забивається і готується прямо на місці. Меню з восьми страв коштує 213 доларів на одну людину, без вина. Місцеположення ресторану не можна назвати зручним, проте це один з найнезвичайніших закладів громадського харчування у Північній Америці, і воно коштує таких грошей.

4. Sketch (Лондон)
176 доларів
Шеф-кухар П"єр Ган"є і алжирський ресторатор Мазуз разом створили Sketch, одне з самих вражаючих місць у Лондоні. Нова французька кухня ресторану, яку Ган"є запозичив з свого паризького ресторану, — тризіркового Michelin — отримує дуже хороші  відгуки. У ресторані бездоганний сервіс, власний діджей і навіть рухома виставка мистецтв.

5. Petermann`s Kunststuben (Цюріх)
151 долар
Меню з шести страв (без вина) в ресторані Petermann`s Kunststuben у Цюріху включає фуа-гра, цукіні з лангустою, гребінці, грибний суп і гарбузовий чатні. Десерт змінюється кожного тижня, але торт "Наполеон з ананасами" користується незмінною популярністю. Шеф-кухар Ріко Дзандонелла здобув собі славу кулінара в Європі завдяки своїй французькій кухні.

6. Tetsuya`s Restaurant (Сідней)
135 доларів
Щоб потрапити в Tetsuya`s Restaurant потрібно чекати більше місяця. І французько-японське меню, що складається з десяти страв, коштує недешево. Меню часто змінюється і ніколи не можна бути упевненим, що тобі попадеться. Але такі класичні блюда, як гаспачо з пряним томатним шербетом, тунець і смажена океанська форель, подаються часто.

7. Vitrum (Берлін)
118 доларів
Декор ресторану Vitrum на 63 місці з його колонами з чорного мармуру і люстрами з скла Мурано, нагадує венеціанську віллу. Меню в основному італійське, а шеф-кухар Томас Келлерман не приховує своєї пристрасті до риби.

8. Steirereck (Відень)
114 доларів
Винний льох ресторану Steirereck з 35 тис. пляшками вина, сирний льох, хлібна карта, знаменита на всю Європу, і величезний вибір щербета: ось причини для того, щоб відвідати ресторан Steirereck у Відні. Для створення особливої атмосфери власники ресторану перенесли в нього стародавні балки і арки з одного із замків в Штірії.

9. Yamazato (Амстердам)
108 доларів
Yamazato, знаменитий японський ресторан в готелі Okura в Амстердамі, можливо дорогий, зате тут є особливий вибір. Чудове сезонне меню з семи страв коштує 108 доларів на людину, проте є й  інший набір меню, деякі з яких можна назвати недорогими: ціни варіюються від 84 до 30 доларів.

10. Zalacain (Мадрид)
108 доларів
Меню з трьох страв у  ресторані Zalacain коштує 108 доларів на людину, проте сама можливість отримати такий сервіс коштує кожен витрачений цент. Коли ресторан відкрився 1973 року, він був аванпостом нової баскської кухні в Іспанії. Сьогодні меню як і раніше можна назвати інноваційним, воно включає екзотичні дари моря  і різну іспанську дичину. Гостям, як чоловікам, так і жінкам, пропонуються сигари. Для відвідин ресторану обов"язкова строга форма одягу, повідомляє copypast.ru.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 найдорожчих ресторанів планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути