1. Aragawa (Токіо)
277 доларів
Ресторан Aragawa отримує свою знамениту яловичину з однієї ферми неподалік, і
вона дійсно тане в роті. Ресторан визнаний кращим місцем в Токіо, де можна
скуштувати м"яса, яке, до речі, подається тільки з перцем і гірчицею.
2. Arpege (Париж)
211 доларів
Шеф-кухар і власник екстрадорогого паризького ресторану Arpege Ален Пассард
перетворив приготування овочів у мистецтво. Не дивлячись на те, що постійні
клієнти скаржаться на високі ціни, гості можуть пошкодувати, якщо пройдуть мимо
ресторану, про який всі говорять. Меню, в якому переважають овочі, прийдеться
до смаку будь-якому, хто не поскупився на банкноти і калорії.
3. Eigensinn Farm (Торонто)
213 доларів
За дві години їзди на північ від Торонто знаходиться легендарна приватна ферма
Eigensinn Farm. Все, що подається тут же в однойменному ресторані, вирощується,
забивається і готується прямо на місці. Меню з восьми страв коштує 213 доларів
на одну людину, без вина. Місцеположення ресторану не можна назвати зручним,
проте це один з найнезвичайніших закладів громадського харчування у Північній
Америці, і воно коштує таких грошей.
4. Sketch (Лондон)
176 доларів
Шеф-кухар П"єр Ган"є і алжирський ресторатор Мазуз разом створили Sketch, одне
з самих вражаючих місць у Лондоні. Нова французька кухня ресторану, яку Ган"є
запозичив з свого паризького ресторану, — тризіркового Michelin — отримує дуже
хороші відгуки. У ресторані бездоганний
сервіс, власний діджей і навіть рухома виставка мистецтв.
5. Petermann`s Kunststuben (Цюріх)
151 долар
Меню з шести страв (без вина) в ресторані Petermann`s Kunststuben у Цюріху
включає фуа-гра, цукіні з лангустою, гребінці, грибний суп і гарбузовий чатні. Десерт змінюється кожного тижня, але
торт "Наполеон з ананасами" користується незмінною популярністю. Шеф-кухар Ріко
Дзандонелла здобув собі славу кулінара в Європі завдяки своїй французькій
кухні.
6. Tetsuya`s Restaurant (Сідней)
135 доларів
Щоб потрапити в Tetsuya`s Restaurant потрібно чекати більше місяця. І
французько-японське меню, що складається з десяти страв, коштує недешево. Меню
часто змінюється і ніколи не можна бути упевненим, що тобі попадеться. Але такі
класичні блюда, як гаспачо з пряним томатним шербетом, тунець і смажена океанська
форель, подаються часто.
7. Vitrum (Берлін)
118 доларів
Декор ресторану Vitrum на 63 місці з його колонами з чорного мармуру і люстрами
з скла Мурано, нагадує венеціанську віллу. Меню в основному італійське, а
шеф-кухар Томас Келлерман не приховує своєї пристрасті до риби.
8. Steirereck (Відень)
114 доларів
Винний льох ресторану Steirereck з 35 тис. пляшками вина, сирний льох, хлібна
карта, знаменита на всю Європу, і величезний вибір щербета: ось причини для
того, щоб відвідати ресторан Steirereck у Відні. Для створення особливої
атмосфери власники ресторану перенесли в нього стародавні балки і арки з одного
із замків в Штірії.
9. Yamazato (Амстердам)
108 доларів
Yamazato, знаменитий японський ресторан в готелі Okura в Амстердамі, можливо
дорогий, зате тут є особливий вибір. Чудове сезонне меню з семи страв коштує
108 доларів на людину, проте є й інший
набір меню, деякі з яких можна назвати недорогими: ціни варіюються від 84 до 30
доларів.
108 доларів
Меню з трьох страв у ресторані Zalacain коштує 108 доларів на людину, проте сама можливість отримати такий сервіс коштує кожен витрачений цент. Коли ресторан відкрився 1973 року, він був аванпостом нової баскської кухні в Іспанії. Сьогодні меню як і раніше можна назвати інноваційним, воно включає екзотичні дари моря і різну іспанську дичину. Гостям, як чоловікам, так і жінкам, пропонуються сигари. Для відвідин ресторану обов"язкова строга форма одягу, повідомляє copypast.ru.
Коментарі