Ексклюзиви
вівторок, 29 червня 2010 10:37

Томенко знайшов в Україні два нових чуда

Томенко знайшов в Україні два нових чуда

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що середньовічний Дубенський замок та оборонна споруда "Тараканівський форт" мають бути серез претендентыв на участь в акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци".

Про це Томенко заявив журналістам після відвідання міста Дубно на Рівненщині.

За його словами, ці об"єкти ще потребують уваги меценатів і спонсорів для того, щоб стати привабливими для іноземних туристів, особливо в контексті Євро 2012.

Томенко також назвав основною метою акції "7 чудес України" своєрідну інвентаризація, опис всіх замків, фортець та палаців України, тобто складання своєрідної карти цих історичних пам"яток, а також аналіз стану їх збереженості, розкриття їх історико-культурного потенціалу та встановлення перспектив залучення інвестицій у музейно-екскурсійну, готельну й туристичну сфери.

Віце-спікера ВР також зазначив, що кінцевою метою акції стане розробка комплексної стратегії підтримки, реконструкції та відновлення архітектурно-історичних пам"яток за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також приватних осіб.

Акція "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" проходить у три етапи. На першому етапі були зібрані пропозицій щодо її учасників. Під час другого етапу, який нині триває, відбуваються представлення областями своїх номінантів, а напередодні Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні – 27 вересня 2010 року - відбудеться визначення 21 фіналіста акції. Останній етап – визначення переможців шляхом експертного та інтернет-голосування – триватиме до грудня 2010 року. В результаті акції будуть обрані 7 чудесних замків, фортець, палаців України і 7 замків, фортець, палаців, які знаходяться під загрозою швидкої руйнації та зникнення.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Томенко знайшов в Україні два нових чуда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути