Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2007 18:38

Томенко вимагає повної заборони реклами алкоголю

Кандидат в народні депутати від БЮТ Микола Томенко виступає за повну заборону реклами алкоголю і пива на телебаченні в денний час. На його думку, сьогодні всі контролюючі органи в області реклами або не виконують своїх обов"язків, відверто ігноруючи порушення законів про рекламу алкогольних напоїв, або виявляють зацікавленість в тому, щоб такі порушення мали місце.

Першим кроком в цьому напрямі були спроби легалізовувати рекламу горілчаних напоїв в заборонений час через рекламування горілчаних брендів і слоганів, що також, по суті, є порушенням закону.

"Останнім часом йдеться про фактичну легалізацію в Україні прямої реклами горілчаних виробів на центральних телеканалах", - підкреслює Томенко. На його думку, подвійний цинізм такої ситуації полягає в тому, що один і цей же телеканал транслює соціальну рекламу Президента про захист дітей, материнства і дитинства, а після неї - рекламу пива і російської горілки.

Томенко є автором законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реклами" N1044 від 11 квітня 2007 року. Законопроект забороняє рекламу тютюнових виробів, алкогольних і слабкоалкогольних напоїв, знаків для товарів і послуг, інших об"єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, алкогольні і слабкоалкогольні напої, засобами зовнішньої реклами. Верховна Рада України V скликання вже прийняла такі зміни в другому читанні, повідомили ЛІГАБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «Томенко вимагає повної заборони реклами алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути